İKÜ Yayınevi, Dünyaca Ünlü “Çok Kısa Bir Başlangıç” Serisinden Seçkileri Türkçeye Kazandırmaya Devam Ediyor

İstanbul Kültür Üniversitesi Yayınevi (İKÜ Yayınevi), Oxford Üniversitesi Yayınevi’nin dünyaca ünlü dizisi “A Very Short Introductions”dan seçkileri Türkçeye kazandırmaya devam ediyor. Öğrencilere, eğitimcilere ve meraklılarına konuya dair giriş niteliğinde bilgiler sunan “Çok Kısa Bir Başlangıç” serisinden “Fransız Devrimi”, “Antik Çağ’da Savaş”, “Modern Sanat” ve “Hegel” ile diziden Türkçe yayımlanan kitap sayısı 16’ya ulaştı.

Fransız Devrimi: Çok Kısa Bir BaşlangıçFransız Devrimi: Çok Kısa Bir Başlangıç

Bristol Üniversitesi emekli tarih profesörü ve kıdemli araştırmacısı William Doyle’un kaleme aldığı “Fransız Devrimi: Çok Kısa Bir Başlangıç”, H. Hande Orhon Özdağ’ın çevirisiyle raflardaki yerini aldı. Fransız Devrimi’ne giden tarihsel süreci, devrim dönemi Fransa’sındaki olayları, devrim öncesinin ve sonrası iklimin yarattığı sosyolojik dönüşümünü konu alan kitap, devrimin günümüz dünyasına etkilerini de irdeliyor.
 

 


Antik Çağ’da Savaş: Çok Kısa Bir BaşlangıçAntik Çağ’da Savaş: Çok Kısa Bir Başlangıç

“Antik Çağ’da Savaş: Çok Kısa Bir Başlangıç” kitabının yazarı Eski Çağ tarihi profesörü Dr. Harry Sidebottom, Antik Çağ savaşlarının temelini oluşturan felsefeden savaş strateji ve teknolojisinin gelişimine kadar konunun tüm yönlerini yeni bir yaklaşımla ortaya koyarken, “Adil savaş mümkün mü?”, “Kuşatma muharebeleri neden kanlıydı?”, “Bir savaşın sonucunda ilahi müdahalenin rolü nedir?” sorularından hareketle antik toplumların çatışmaya dair düşüncelerini de araştırıyor. İlyada, Tacitus ve Pers Savaşları’ndan örneklerle anlatımını zenginleştiren Harry Sidebottom, Antik Çağ’a ve Antik Çağ’da savaşa yönelik dikkat çekici anekdotlar da sunuyor.


Modern Sanat: Çok Kısa Bir BaşlangıçModern Sanat: Çok Kısa Bir Başlangıç

Falmouth Üniversitesi sanat tarihi profesörü David Cottington’un kaleme aldığı ve Duygu Pınar Kayıhan’ın Türkçeye çevirdiği “Modern Sanat: Çok Kısa Bir Başlangıç”, “modern” terimine yönelik kafa karışıklığını ortaya koyarken, “Bir sanat eserinin modern olarak nitelendirilmesini sağlayan veya sağlamayan nedir?”, “Sanat simsarlarının rolü nedir?”, “Modern sanatçı, eserleriyle ne anlatmaya çalışır?” sorularının yanıtlarını arıyor. Manet’nin Kırda Öğle Yemeği’nden Tracey Emin’in Yatağım’ına kadar modern sanattaki ihtilafları açıklayan David Cottington’ın merak uyandırıcı eseri, okurlara modern sanata ilişkin temel bir fikir vermekle kalmıyor, aynı zamanda çağdaş görüşleri de ortaya koyuyor.



Hegel: Çok Kısa Bir BaşlangıçHegel: Çok Kısa Bir Başlangıç

Princeton Üniversitesi’nde Ira W. DeCamp Biyoetik Profesörü olan Peter Singer, evrensel boyuttaki etkileriyle felsefe tarihinin en önemli düşünürlerinden biri olan Hegel’i konu edindiği kitabı “Hegel: Çok Kısa Bir Başlangıç”ta işe Hegel’in yaşamını ve yaşadığı dönemdeki dünyayı açıklamakla başlıyor ve ardından onun tarih ve Tin felsefesini, “toplum” ve “özgürlük” kavramlarına yönelik görüşlerini, mantık ve diyalektiğini derinlemesine inceliyor ve Hegel felsefesinin günümüzdeki akıbetini ortaya koyuyor.




İKÜ Yayınevi tarafından yayımlanan diğer kitaplar hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız…


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 21/02/2022 - 09:48