Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Uzm. Dr. Dilek Baykal tarafından yönetilmektedir. Baykal, 1993 İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun olmuş ve 1999 yılında da Şişli Etfâl Eğitim Hastanesi’nden Aile Hekimliği uzmanlığını almıştır. 2008 yılından beri İKÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı görevini yürütmektedir.

İKÜ Sağlık Birimi

Sağlık Birimimizde bir uzman doktor, bir sekreter, her yerleşkede birer hemşire olmak üzere toplam 5 hemşire hizmet vermektedir.

Tüm Sağlık Birimlerimizde yıl boyunca tüm öğrenci ve çalışanlarımıza acil muayene ve müdahale, çeşitli şikâyetlerde ilaç desteği ve tedavisi, pansuman, tansiyon ölçümü, gerektiğinde de kan şekeri ölçümü ve EKG çekimi yapılabilmektedir. Ataköy Yerleşkesi Sağlık Birimimizde Uzm. Dr. tarafından rutin muayene ve hasta değerlendirmesi yapılmaktadır. Lüzumlu hallerde ise hastalarımız bir süre gözlem odasında takip edilmekte ve gerekli görüldüğü durumlarda ileri tetkik ve tedavi için sağlık kuruluşlarına sevk edilmektedir. İsterlerse de bu işlemleri anlaşmalı hastanelerimizde indirimli olarak yaptırabilmektedirler. Ayrıca birimimiz özel bir laboratuvar ile anlaşmalıdır. Her türlü laboratuvar tetkiki uygun ücretle yapılabilmektedir.

Sporcularımızın lisans raporları uzman doktorumuz tarafından onaylanmaktadır. Her sene düzenli olarak lisanslı sporcularımızın sağlık kontrolleri yapılmaktadır.

Birim Faaliyet Raporları

Birimimizden, T.C İstanbul Kültür Üniversitesi’nin tüm öğrencileri, velileri(aileleri), bütün İstanbul Kültür Üniversitesi çalışanları ve yakınları yararlanabilmektedir. Bütün bu hizmetler herhangi bir ücret almadan özveri ile yerine getirilmektedir.

Dr. Dilek Baykal
Daire Başkanı