“VI. ULUSLARARASI TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRENCİ KONGRESİ”

İstanbul Kültür Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü bünyesinde ilki 2004 yılında yapılan ve TUDOK adıyla markalaşan Uluslararası Türk Dili ve Edebiyatı Öğrenci Kongresi’nin 6.’sı, beş yıllık bir aranın ardından 13-16 Haziran 2021 tarihleri arasında Adobe Connect Sanal Sınıf Uygulaması üzerinden online olarak düzenlenecek.

TUDOK-2021’e de Türkiye’den ve yabancı ülkelerden çok sayıda başvuru olmuş, hakemlerimizin titiz çalışmaları sonucunda 143 öğrencinin bildirileri sözlü sunuma kabul edilmiştir. Kongremizin ilk ve son gün oturumları aynı salonda (Tarlan-Tanpınar Salonu), ikinci ve üçüncü gün oturumları ise “Tarlan-Tanpınar” ve “Köprülü-Arat” salonlarında gerçekleştirilecektir.

TUDOK-2021, Tarlan-Tanpınar Salonu’nda 24, Köprülü-Arat Salonu’nda 12 olmak üzere 36 oturum hâlinde düzenlenmiştir. Kongre programının ilk günü, Tarlan-Tanpınar Salonu’nda düzenlenecek olup açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Mertol Tulum’un açılış konferansı ile başlayacak ve beş oturumla tamamlanacaktır. İlk gün oturumları dışındaki oturumlar ana bilim dallarına göre ayrılmıştır. Tarlan-Tanpınar Salonu’nda Eski Türk Edebiyatı ve Yeni Türk Edebiyatı; Köprülü-Arat Salonu’nda Türk Halk Edebiyatı/Türk Halk Bilimi ve Türk Dili alanındaki bildirilerin sunumları yapılacaktır. 

Etkinlik linklerimiz:
Tarlan-Tanpınar Salonu (4 gün boyunca aktif) 
http://ikusanalsinif.adobeconnect.com/tudoktarlantanpinarsalonu/  

14 Haziran 2021 Pazartesi Köprülü-Arat Salonu Linki 
http://ikusanalsinif.adobeconnect.com/tudokkopruluaratsalonu14haziran/  

15 Haziran 2021 Salı Köprülü-Arat Salonu Linki 
http://ikusanalsinif.adobeconnect.com/tudokkopruluaratsalonu15haziran/

Etkinlik programına erişmek için tıklayınız…

Uluslararası Türk Dili ve Edebiyatı Öğrenci Kongresi


Son Güncelleme Tarihi: Cu, 11/06/2021 - 12:59