Usta Yönetmen ve Senarist Oğuzhan Tercan, 4. Sinekültür Üniversitelerarası Kısa Film Festivali Kapsamında Anıldı

İstanbul Kültür Üniversitesi bünyesinde uzun yıllar ders vermiş usta yönetmen ve senarist Oğuzhan Tercan; öğrencileri, meslektaşları ve aile üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen tören ile anıldı. “Uzlaşma”, “Hırsız Var!” gibi Türk sinemasında ses getiren filmlere ve birçok reklam filmine imza atan Tercan, aynı zamanda akademide dersler vererek sektörün önde gelen isimleri arasında yerini almış sayısız öğrenci yetiştirdi.

2022 senesinde aramızdan ayrılan Tercan’ı anma töreni, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümümüz tarafından düzenlenen “4. SineKültür Üniversitelerarası Kısa Film Festivali” kapsamında 23 Mayıs Salı günü Önder Öztunalı Konferans Salonu’nda yapıldı. Tercan'ın yönetmenliğini yaptığı “Hırsız Var!” filminin gösteriminin ardından gerçekleştirilen törene katılan öğrencileri, ailesi, dostları ve meslektaşları, Oğuzhan Tercan’ı anarak hatırasını onurlandırdı. Törene katılamayan sanatçılar ve dostları ise gönderdikleri videolarla duygularını salondakilerle paylaştı. 

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen “SineKültür Üniversitelerarası Kısa Film Festivali”nin “En İyi Kurmaca Kısa Film Ödülü” de Oğuzhan Tercan adına takdim edildi.


Son Güncelleme Tarihi: Cu, 26/05/2023 - 09:39