Üniversitemize ‘Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası’ Verildi

T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi bilgi güvenliği çalışmaları kapsamında ‘ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası’ aldı.

Üniversitemiz; yerleşkelerinde bilgi teknolojileri bölümü ile ilgili mekanları, bilgi teknolojileri bölümü çalışanları, bilgi teknolojileri iş süreçlerini, bilgi ve bilgi işleme olanakları ve siber güvenlik çalışmaları kapsamında yürütülen çalışmalar sonucunda ‘ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası’ almaya hak kazandı. Yıl boyunca sürdürülen çalışmalar sonucunda alınan sertifika ile Üniversitemizin bilgi güvenliği konusundaki yetkinliği belgelendirilmiş oldu.

Sürecin işleyişi ve yapılanlar hakkında bilgi veren İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü, “Üniversitemizin Bilgi Güvenliği kapsamında uluslararası standartları haiz olduğunu belgeleyen “ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası”nı almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu belgenin alınmasında Rektörlüğümüz ile yoğun çalışmalar yürüten Bilgi Güvenliği Kurulu Yöneticisi Sayın Ufuk DİKME ve ekibine, Genel Sekreterimiz Dr. Öğretim Üyesi Ethem TARHAN ve ekibine, Av. Kıvanç AYBER’e ve emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyor, sağlıklı ve güzel günler diliyorum.” ifadelerini kullandı.

ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi

ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, kurumsal yapıyı, politikaları, planlama faaliyetlerini, sorumlulukları, uygulamaları, prosedürleri, prosesleri ve kaynakları içerir. Alınan ISO sertifikası 3 yıllık bir geçerliliğe sahiptir.  Belli aralıklarla yapılan denetimler sayesinde kurulan sistemin çalışması kontrol altında tutulmaktadır.

ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası


 


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 02/10/2023 - 11:10