Üniversite-Sanayi İş Birliğinde Önemli Adımlar

İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ile İstanbul Sanayi Odası arasında üniversite-sanayi iş birliği konulu bir toplantı düzenlendi. Toplantıya İstanbul Sanayi Odası Meclis Üyesi, Gümrükler, İç Dış Ticaret Piyasa Gözetim ve Denetim Grubu Komisyon Başkanı, Turaş Gaz Armatürleri Sanayi ve Ticaret A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Armatür, Valf, Musluk, Tesisat Ekipmanları ve Vana Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Turhan ile İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kesici, Öğr. Gör. Dr. Barış Safran ve MYO Sekreteri Öğr. Gör. Kerem Yücesan katıldı. Sanayinin ihtiyaçlarıyla eğitim programlarının örtüşmesi hususunda fikir birliğine varılan toplantıda, tarafların birbirlerine sağlayabilecekleri katkılar masaya yatırıldı. Mesleki eğitime ilişkin ülkemizdeki yanlış algının değiştirilmesinin gerekliliği üzerinde durularak; insan kaynağı, eğitim, arge-inovasyon gibi alanlarda yapılacak ortak çalışmaların faydaları değerlendirildi. Üniversite-sektör iş birliğinin yanı sıra, meslek lisesi, ön lisans, lisans eğitimi arasında sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda kurulacak köprülerin de önemli olduğu dile getirildi. Staj, istihdam, kalifiye personel, eğitim kalitesi gibi pek çok konunun masaya yatırıldığı toplantıda, geleceğe dönük heyecan verici projelerin tohumları atıldı. İKÜ MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kesici, Turaş Gaz Armatürleri ve Armatür Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Turhan’a plaket takdim etti.

“Mesleki Eğitimde Üniversite-Sanayi İş Birliği Önceliğimiz”

Toplantıda konuşan Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kesici, “Üniversite eğitiminde istihdam ve kariyer odaklı yaklaşımımızla meslek yüksekokulumuzda üniversite-sanayi iş birliklerine odaklanmaya devam ediyoruz. Değişen yeni dünya düzeninde yaygınlaşan dijital dönüşüm süreçlerine kolay erişilebilir eğitim ile çevrimiçi içerik üretmeye teknolojik altyapımız sayesinde bütünüyle hazırız. Mesleki eğitimde de varlık ve refahın teknoloji ve bilimden geçtiğini düşünerek öğrencilerimize teorik bilgileri çeşitli sektörlerde uygulama alanı sunan bir metodoloji uyguluyoruz. 21. yüzyıl iş dünyasının bugünün gençlerinden beklentilerinin yüksek olduğunu biliyoruz ve bu doğrultuda öğrencilerimizin dünyadaki son gelişmelere kolayca entegre olabilecek, kişisel gelişimlerine çeşitli pratiklerle katkıda bulunacak bir eğitim anlayışını benimsiyoruz. Düzenlediğimiz çeşitli organizasyonlar ve seminerler ile öğrencilerimize farklı sektörlerin temsilcileriyle buluşma imkânı sunarak öğrencilerimizin iş dünyasını tanımalarını ve fikir alışverişinde bulunmalarını sağlıyoruz. Kapsamlı uygulamalı eğitim anlayışımızda kuramsal bilginin pratiğe dönüştürülebileceği ortamlar hazırlıyoruz. Geleceğin mesleklerine kolayca adapte olabilmeleri açısından hazırladığımız öğrencilerimiz için yeni normale ve çağın gereklerine uygun bir şekilde müfredatımızı da güncelliyoruz. Ayrıca üniversite-sanayi iş birliklerimizi geliştirme konusunda Gökhan Turhan’a İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’na verdiği destek için çok teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Aydınlık gazetesinde de yer alan haberi okumak için lütfen tıklayınız...

Son Güncelleme Tarihi: Pt, 10/08/2020 - 15:13