“Türkiye’de Hollandalı Günlükleri” Sergisi Ziyarete Açıldı

İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Galerisi (İKÜSAG), 2021-2022 Sanat Sezonu’nun ikinci sergisinde Türkiye’de yaşayan Hollandalı sanatçıları konuk etti. 17 Kasım Çarşamba günü saat 15.00’te açılan “Türkiye’de Hollandalı Günlükleri” sergisinde, Hollandalı sanatçılardan Arjen Zwart’ın İstanbul sokaklarından fotoğrafları, Jeroen Paalvast’ın Türkiye izdüşümlerinden çizimleri ve Koenraad Marinus van Lier’in yağlı boya işleri, mozaik ve kireç taşından heykellerinin yanı sıra üç sanatçının da video işleri yer almaktadır.

Sergi açılışının öncesinde sanatçılar ve serginin küratörü Kemal Orta’yla gerçekleştirilen söyleşi, sanatçıları ve onların sanatsal üretimlerini yakından tanıyabilme imkânı sağladı. Serginin açılış konuşmalarını Mütevelli Heyet Başkanımız Dr. Bahar Akıngüç Günver, Hollanda Kültür Ateşesi David Naves ve Küratör Kemal Orta yaptı. Açılış kokteyli sonrasında; fotoğraftan çizime, resimden heykele ve video sanatına kadar pek çok farklı sanatsal biçimin kullanıldığı eserler, sanatseverler tarafından ilgiyle izlendi.

Sergi, 15 Aralık 2021 tarihine kadar pandemi kuralları çerçevesinde İKÜ Ataköy Yerleşkesi Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilecek.


Son Güncelleme Tarihi: Sa, 15/02/2022 - 10:44