TÜBİTAK ARDEB Projeleri Tanıtım Semineri

Teknoloji ve Proje Destek Birimi Proje Geliştirme Koordinatörlüğü, 28 Mart 2019 Perşembe günü İKÜ Ataköy yerleşkesi 1. kat çok amaçlı seminer salonunda “TÜBİTAK ARDEB Proje Türleri, Proje Yazımı ve Başvurularda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar” konulu bir seminer düzenledi. 

Üniversitemizin talebi üzerine TÜBİTAK tarafından görevlendirilen ARDEB (Araştırma Destek Programları Başkanlığı) Tarım, Ormancılık ve Veterinerlik Araştırma Destek Grubu Koordinatörü Dr. Naci Sağlam, gerçekleştirilen seminerde davetli konuşmacı olarak bilgi verdi. 

Dr. Sağlam yaptığı sunumlarda, TÜBİTAK ARDEB Proje türleri olan; “1000 - Üniversitelerin Ar-Ge Potansiyelinin Artırılmasına Yönelik Destek Programı”, “1005 - Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı”, “3501 - Kariyer Geliştirme Programı”, “1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı”, “1002 Hızlı Destek Programı”, “1007 - Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı”, “1004 - Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı”, “BİDEB 2244 Sanayi Doktora Programı” ve “BİDEB 2237-B Proje Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı”nı tanıttı. Başvuru koşullarını, bütçelerini ve sürelerini açıkladı. Hangi desteğin yapılacak çalışmaya daha uygun olacağını araştırmacıların önceden belirleyebilmesi için kullanıcıların hizmetine sunulan çevrimiçi “TÜBİTAK DESTEK PROGRAMLARI SİHİRBAZI”nı tanıttı. 

"TÜBİTAK DESTEK PROGRAMLARI SİHİRBAZI” için...  

Seminerin ikinci bölümünde Dr. Sağlam, “Proje Başvurusu Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar” konusunda bilgi verdi. Toplantı katılımcıların sorularının yanıtlanması ile sona erdi. 

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nihal Sarıer, seminere katılan Dr. Naci Sağlam’a teşekkür ederek üniversitemizin anı tabağını takdim etti.
 

 


Son Güncelleme Tarihi: Cu, 29/03/2019 - 15:12