Teknoloji ve Proje Destek Birimi Kuluçka Merkezi 2019 “Fikrin mi Var?” Ödül Töreni

Teknoloji ve Proje Destek Birimi Kuluçka Merkezi’nin “Fikrin mi Var?” başlıklı 2019 Çağrı Dönemi’nde dereceye giren ilk üç başvuru sahibine 14 Kasım 2019 Perşembe günü Önder Öztunalı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törenle ödülleri dağıtıldı.

Yazılım, robotik, biyo-teknoloji, malzeme ve sosyal girişimcilik alanlarından 8 yenilikçi fikir başvurusunun desteklendiği çağrı döneminin jürisini Prof. Dr. Sinan Alçın (İKÜ Kuluçka Merkezi Koordinatörü), Prof. Dr. Özge Çelik (İKÜ MOBİGEN/ TRD Biotek/ İKÜ Proje Geliştirme Koordinatörü ), Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Üvet (YTÜ Mekatronik Mühendisliği) oluşturdu. Jürinin 30 Ekim 2019 günü gerçekleştirdiği yarışma sonucu dereceye giren ilk 3 kişiye 14 Kasım 2019 tarihindeki Ödül Töreni’nde ödülleri T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Güzel ile Rektör Yardımcısı ve TPDB Başkanı Prof. Dr. Nihal Sarıer tarafından takdim edildi. 

Jüri değerlendirmesi sonucunda, hava araçları ile oluşturulan yer yakınlık ikaz sistemi, buzlanma analizi gibi 20 modüle sahip, sertifikalandırma gerektirmeyen bir tablet oluşturularak havacılıkta uyarı ve bilgilendirme sistemlerini geliştirmeyi hedefleyen “Aviation Scope” projesi ile Matematik-Bilgisayar Bölümü 4. Sınıf öğrencimiz Aykut Alp Kurt’a 7500 TL’lik birincilik, yağmur suyunun tanklarda depolanıp arıtırılarak park-bahçe sulamalarında, yangın müdahalelerinde ve halı-araç yıkama gibi endüstriyel işlemlerde kullanılmasını öngören “Akıllı Su Tasarrufu” projesi ile İktisat Bölümü 4. Sınıf öğrencimiz Sena Kevser Demir’e 5000 TL’lik ikincilik ve sıvının salınım gücünü kullanarak hafif rüzgarlarda bile büyük miktarda enerjinin açığa çıkarılmasını sağlayan “Yeni Nesil Rüzgar-Sıvı Elektrik Jeneratörü” başlıklı projesi ile Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü 2008 yılı mezunumuz Mithat Okhan Onan’a 2500 TL’lik üçüncülük ödülü almaya layık görüldü.


Son Güncelleme Tarihi: Cu, 15/11/2019 - 15:12