Tasarım Fabrikası Proje Tanıtım Toplantısı

İstanbul Kültür Üniversitesi tarafından, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteğiyle gerçekleştirilen “Tasarım Fabrikası” projesinin tanıtım toplantısına; Mütevelli Heyet Başkanımız Dr. Bahar Akıngüç Günver, Rektörümüz, Mütevelli Heyet Danışmanımız Ender Rıza Ekici, Tasarım Fabrikası Proje Akademik Koordinatörümüz Dr. Öğr. Üyesi Gabriela Oana Olaru, Danışma Kurulumuz ve Akademik Temsilcilerimizin katılımıyla 29 Haziran 2022 Çarşamba günü saat 13.00’te Önder Öztunalı Konferans Salonu ev sahipliği yaptı. 

Toplantı, Mütevelli Heyet Başkanımız Dr. Bahar Akıngüç Günver’in görüşlerini bildirmesiyle başladı. Dr. Akıngüç Günver, "Tasarım Fabrikası hedeflerimize ulaşmamız için çok güçlü bir enstrüman. Akademik temsilcilerimizden proje ile ilgili tüm bağlantılarını ve akademik birikimlerini yatırmalarını bekliyoruz. Projenin planlanması ve kolaylaştırılması rolünü üstlendik. Dünya yükseköğrenimi birtakım değişimlerden geçiyor. Yeni trend tasarım ve dijitalleşme. Tasarım Fabrikası projesiyle genç yeteneklerin dizayn etme ve tasarım bakış açıları gelişecek. Projeyi İstanbul Kültür Üniversitesi olarak içselleştirdik ve öğrencilerimizin gelişimlerinin Tasarım Fabrikası’nda daha üst noktalara taşınabileceğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Tasarım Fabrikası projesinin üniversitemizin hedeflerini gerçekleştirmede çok önemli bir basamak olduğunu ifade eden Rektörümüz, "Projenin en can alıcı noktası multidisipliner yapıda olması. Hep birlikte projeyi başarıyla gerçekleştirmeliyiz. Tasarım Fabrikası, okulumuzdan çıkacak çok önemli projelerin başlangıcı olacak." diye konuştu. 

Mütevelli Heyet Danışmanımız Ender Rıza Ekici proje sürecinden bahsettiği konuşmasında 2018 yılında kurulan bir hayalin sonucunda bu konseptin yaratıldığını belirterek, "Dünyada sınırlı sayıda uygulaması olan bu projenin İstanbul Kültür Üniversitesi ayağını başlattık. Geleceğe ışık tutmayı planlıyoruz. Tasarım Fabrikası projesini yaratıcı endüstriler alanında şekillendirmeyi tercih ediyoruz. Değişen dünyada öğrencilerimizi farklılaştırmayı amaçlıyoruz. 14 bölüm ve programı bir potada eritip multidisipliner bir ortam oluşturmaya çalışıyoruz. Yeni dünya düzeninde öğrencilerimizi her anlamda ve alanda destekleyecek bir proje yarattık." dedi.

Tasarım Fabrikası Proje Akademik Koordinatörümüz Dr. Öğr. Üyesi Gabriela Oana Olaru ise projenin sürecinden ve aşamalarından bahsederek, "Dijitalleşme, yenilikler ve yeni teknolojiler hayatımızda hep var. Biz bu yenilikleri yeni jenerasyona yansıtmak istiyoruz. Kültür Anayasası’ndan sıyrılmıyoruz. Projenin asıl amacı yaratıcı endüstrilere odaklanan Tasarım Fabrikası için sektörlere ve işletmelere ulaşmak. Genç yeteneklerimiz için değerli bir kapı açılacak. Yaratıcı girişimcileri ise Tasarım Fabrikası’nda görmekten mutluluk duyacağız." ifadelerini kullandı. 
 


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 02/10/2023 - 12:50