Sema Barlas Yüz Yüze Resim Sergisi

İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Galerisi (İKÜSAG), sezonun ilk açılışını Ressam Sema Barlas'ın Yüz Yüze Resim Sergisi ile yapıyor. Serginin açılışı, 13 Ekim 2021 saat 15.00'te İKÜSAG Sergi Salonu'nda gerçekleştirilecek. 

10 Kasım 2021 tarihine kadar sanatseverlerle buluşacak olan serginin küratörlüğünü Özer Ulukaya yapmaktadır.

Sergi, pandemi kuralları çerçevesinde ziyaret edilebilecek.

SEMA BARLAS HAKKINDA

Sema Barlas, İstanbul doğumludur. (1979) Ottawa School of Art’ı Kanada'da bitirdi. Figüratif sanatın önemli ressamlarından olan Barlas, çalışmalarını İzmir Köprü 'de bulunan atölyesinde sürdürmektedir.

Sema Barlas, resim sanatına başladığından bu yana kendini sürekli geliştirerek, figüratif alanında özgün eserler yapmaktadır. Sanatçı genellikle orta ve büyük boy çalışmaktadır.  Resimlerinde, belirgin bir felsefi derinlik gözlemlenir. Figürlerin çoklu özne yapısında (aslında buna çoklu özne üretimi de diyebiliriz), yüzlerdeki mimikler, durağanlık, kimlik ve bellek yitimi gibi temel nedenler üzerinden kendini göstermektedir. Sanatçı tuval üzerinde akrilik bir teknik kullanmaktadır. Ancak frotaj tekniğini de kısmen kullanmaktadır. Tuvaldeki dokuyu görünür kılmak için, frotaj bir teknik ile doku görünümlü eş zamansızlık duygusunu öne çıkarmaktadır. Dokusal / deneyimsel teknik ile figürlerin kendi soyutluk alanlarından dışavurumun içkin biçimselliği üzerine yoğunlaşmaktadır. Sanatçının eserlerinde anatomik bir güzelliğin yerine, düşünsel ve duygusal dokunmalarla bunun felsefi açılımı ortaya çıkar.

Sema Barlas Yüz Yüze Resim Sergisi


Son Güncelleme Tarihi: Çar, 06/10/2021 - 15:47