Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğrencilerimiz RaDiChal’20'de 1. Oldu

İstanbul Kültür Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü 4. sınıf öğrencileri Türkiye geneli üniversiteler arası nadir hastalıklar genetik tedavi yarışması RaDiChal’20'de birinci oldu.

Kurucu direktörlüğünü Dr. Cihan TAŞTAN’ın yaptığı, nadir hastalıklara genetik tedavi üretmek amacıyla proje geliştirmek için 31 ekibin ve 150’yi aşkın öğrencinin katıldığı, Türkiye geneli üniversiteler arası nadir hastalıklar genetik tedavi yarışması RaDiChal’20 ‘nin şampiyonu ‘’Prime Editing ile c.840 C>T Transisyonunun Düzeltilmesi ve c.859 G>C Dönüşümünün Sağlanmasıyla SMN2 Gen Etkinliğinin ve SMN Protein Anlatımının Arttırılması’’ adlı projeleri ile İstanbul Kültür Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü 4. Sınıf öğrencileri Ayşe Simay METİN, Ebrar KARAKAYA, Enes BAL, Gamze YELGEN ve Sibel Pınar ODABAŞ’ın oluşturduğu 5-GEN takımı olmuştur.

Proje detaylarını okumak isteyen ve ilgilenen herkes için RaDiChal’20 web sitesindeki grup sayfası ziyaret edilebilir.

mobigen

Son Güncelleme Tarihi: Cu, 09/10/2020 - 17:04