Kurucu Onursal Başkanımız İnş. Yük. Müh. Sayın Fahamettin Akıngüç'ün Kültür'lülere Mesajı

Kültür ailesinin değerli üyesi,

Bu sonbaharda, Kültür'ün sayfalarına anlam yüklü notlar düşüyoruz. Ekim ayında, Cumhuriyet'in 96'ıncı yılına merhaba dedik. Kasım ayının ilk haftası ise Kültür ailesi adına onur verici bir gelişmeyle başladı. Güzel şeyler oluyor hayatımızda. Gelecek kuşakların gurur duyacağı, örnek alacağı işler başarıyoruz birlikte.

Kültür Koleji'nin, Üniversitemizin Akıngüç Oditoryumunda düzenlediği, umudu ve coşkuyu aynı anda hissettiren Cumhuriyet Bayramı kutlaması Kültür seferberliğinin en güzel örneklerinden biriydi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İstanbul dışında olduğum için katılamadım ancak paylaşımları izledim. Kültür'deki çalışma arkadaşlarımızın, öğrencilerimizin ve ailelerin Cumhuriyet Bayramı sevincine ve coşkusuna tanıklık etmek, tarifsiz bir histi. Kolej ve Üniversite arasındaki bağın, Cumhuriyet paydasında buluştuğunu görme eşsiz edeneyim. Dayanışma ruhu ne güzel... Duygulandım, gururlandım ve çok mutlu oldum. Sizi ve sevgili öğrencilerimizi kutluyorum.

Haziran ayında Kültür Koleji Geleneksel Fırında Makarna Gününde bir konuşma yapmıştım. Katılanlar hatırlayacaktır. "Her aydınlığın içinde karanlık noktalar vardır. O ışığın içindeki karanlık noktalara takılıp ne bugünü ne de geleceği karartmayın. O karanlık noktaların sizi kuşkulara, kaygılara, korkulara, keşkelere sürüklemesine izin vermeyin. Çünkü bu karanlık noktalar bilimsel olarak var . Onlar yokmuş gibi değil de var olduğunu bilen biri gibi davranmalıyız" demiştim. Anlaşılmak ne güzel... Aydınlığın içindeki karanlık noktalara saplanmadan, Cumhuriyet kazanımlarını birlikte kucakladığınızı, Kültür'ün temel değerlerine sahip çıktığınızı görmek ne güzel...

Anlaşıldığını hissetmek kadar anlamlı bir başka duygu da paylaşmak. Bugün, 38'inci TÜYAP Kitap Fuarı ve 29'uncu İstanbul Sanat Fuarı kapsamında bir Ödül Töreni düzenlenecek. Üniversitemize bu törende Sanatsever Kurum Onur Ödülü takdim edilecek. Emeğin karşılığını alabilmek, görülmek, duyulmak, anlaşılabilmek ne güzel...

Ben her şeyin çok daha iyi olacağına yürekten inanıyorum. Evlatlarımız, gelecekte çok daha büyük işler başaracaklar. Onları ayakta alkışlayacağımız yarınlar çok yakın. Bu yarınlar; sizin emeğiniz, çabanız, özverinizle inşa ediliyor. Ulu Önder Atatürk; Cumhuriyeti, bağımsızlığı, gençliği ve çocukluğu korumaya ve kutlamaya değer bir miras olarak bıraktı. Bu mirası korumak ve yaşatmak için duyduğunuz heyecanı hiç kaybetmeyin. Aydınlığın içindeki karanlık noktalara rağmen gösterdiğiniz duruş, diklenmeden, yozlaşmadan, kırıp dökmeden dik durabilmeniz umut veriyor.

60 yıl önce Kültür Koleji'ni kurarken, eğitime ve öğretime dair tüm ideallerimi bir yelkene yüklemiştim. O yelken, yeni ufuklar için hala yoldaysa sizin sayenizde. Yolda olmak ne güzel, insanın içi umutla doluyor. Her şey için; cesaretiniz, emeğiniz, insan sevginiz, Kültür değerlerine sadakatiniz için teşekkür ediyorum.

Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.

İnş. Yük. Müh. Fahamettin Akıngüç
Kültür Koleji Kurucusu
İstanbul Kültür Üniversitesi Mütevelli Heyet Onursal Başkanı


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 04/11/2019 - 16:05