“Kadın Şiddeti ve Sosyal Medya” Etkinliğinde Türkiye’de Kadına Yönelik Şiddetin Çarpıcı Tablosu Gözler Önüne Serildi

Kadın ve Sosyal Araştırmalar Birimi (İKÜ-KAD) ile Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kulübü iş birliğinde, 5 Mart Salı günü saat 11.00’de Önder Öztunalı Konferans Salonu’nda “Kadın Şiddeti ve Sosyal Medya” etkinliği gerçekleştirildi. 

Etkinlikte Psikolog Duygu Buğa, kadına yönelik şiddetin fiziksel, duygusal, sosyal, ekonomik, cinsel türlerini, sebeplerini ve kadınların sosyal hayatta bilinçsiz bir şekilde maruz kaldıkları şiddete ilişkin bilgiler aktardı. Aile içi şiddet konusunda 12 yıllık deneyime sahip olan Buğa, kadına yönelik şiddetin normalleştirilmesine yönelik öğrencilerin bilinçlenmesi adına önemli tavsiyelerde bulundu.

“Kadın Şiddeti ve Sosyal Medya” Etkinlik kapsamında sunum yapan diğer konuk Avukat Sibel Önder, medyaya kısıtlı şekilde yansıyan şiddet mağduru kadınların hukuksal süreçte yaşadıklarına ilişkin ayrıntılı bir bilgilendirme yaptı. Aile içi şiddet ve flört şiddeti sonucunda yaşamını yitiren kadınların dava süreçlerinde yaşananları örneklerle dile getiren Önder, ülkemizde kadına yönelik şiddetin boyutlarını çarpıcı biçimde tüm gerçekliğiyle ortaya koydu. Önder, öğrencilerde ve söyleşiyi dinlemeye gelen konuklarda, konu ile ilgili farkındalıklarını arttırmak amacıyla “Ölülerin dili yok, ama bizim var” söylemiyle cinayet ve şiddet olaylarına sessiz kalınmaması gerektiği vurgusunu yaparak sunumunu noktaladı.
 


Son Güncelleme Tarihi: Çar, 06/03/2019 - 11:39