İstanbul Kültür Üniversitesi, Türk Üniversiteler Birliği'ne Üye Oldu

Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde yer alan Türk Üniversiteler Birliği'nin (TÜRKÜNİB) 7. Genel Kurul Toplantısı, 20 Mayıs 2024 tarihinde Azerbaycan İktisat Üniversitesi ev sahipliğinde Bakü’de düzenlendi. Toplantıda, İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Türk Üniversiteler Birliği’ne üye olarak seçildi.

Türk dünyasında yükseköğretimin daha verimli ve etkin yürütülmesi için oluşturulan Türk Üniversiteler Birliği'nin 7. Genel Kurulu Toplantısı'na, Türk Devletleri Teşkilatı üye ülkelerinden üniversite rektörleri ve akademisyenler katıldı.
Birliğin bundan sonraki yol haritasına ilişkin sunumların gerçekleştirildiği genel kurulda, aday üniversitelerin birliğe kabulü için oylama yapıldı. İstanbul Kültür Üniversitesi'nin de aralarında bulunduğu 41'i Türkiye'den toplam 60 üniversitenin oy birliği ile kabulü sonrası, TÜRKÜNİB’in üye sayısı 109’a ulaştı.

Son Güncelleme Tarihi: Sa, 21/05/2024 - 19:11