İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) ile Aşçıoğlu Grubu Arasında Protokol İmzalandı

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) ile Aşçıoğlu Grubu arasında yeni nesil yaşam alanlarının sanatla buluşturulmasına yönelik protokol imzalandı. 27 Şubat Çarşamba günü gerçekleştirilen protokole İKÜ’yü temsilen; Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Güzel, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı/Güzel Sanatlar Uygulama ve Araştırma Merkezi (GSUAM) Müdürü Prof. Dr. Kıvılcım Yıldız Şenürkmez, Genel Sekreterimiz Ender Rıza Ekici, Genel Sekreter Yardımcılarımız Dr. Gabriela Olaru ve Ali Alper Ceylan katıldı.

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) ile Aşçıoğlu Grubu Arasında Protokol İmzalandıToplantıda Aşçıoğlu Grubu’nu ise Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Aşçıoğlu temsil etti. İmzalanan protokol kapsamında Aşçıoğlu Grubu’na ait olan Selenium ve diğer projelerinde İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) tarafından heykel ve resim sanat dalları başta olmak üzere sanatı yaşatacak mekânlar oluşturulacak. İlgili projelerde düzenlenecek bu mekânlarda, sanat eserlerinin sergilenmesinin yanı sıra, İKÜ akademik personel ve eğitim araçları desteği sunacak. Her yaş grubuna hitap eden sanat eğitimleri ve sanat atölyeleri düzenleyecek.

Kendi faaliyet alanlarında öncü olan her iki marka, imzalanan iş birliği protokolü ile birlikte hem öğrencilerine hem de gayrimenkul sahiplerine/sakinlerine her iki kurumda faydalanabilecekleri çeşitli fırsatlar da sunacak. 

Üniversite - sektör iş birliklerine bir yenisini daha eklediklerini ifade eden İKÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Güzel, “Biz, ‘Kültür Anayasası’nda da belirtildiği üzere ‘estetik duyarlılık sahibi’ bir üniversiteyiz. Sanatsal faaliyetleri hem yakından takip ediyor hem de bir yaşam biçimi olarak görüp, destekliyoruz. Bu kapsamda çeşitli etkinlikler düzenliyor, işbirlikleri yapıyoruz. Bugün imzaladığımız protokolle de bir yandan sanatsal yönümüzü ön plana çıkaracağız, yeni nesil yaşam alanlarına sanatsal dokunuşlar yapacak ve onları estetik olarak zenginleştireceğiz. Diğer yandan da üniversitemizin kaynaklarından ve merkezlerinden daha fazla kişinin faydalanmasını sağlayacağız. Bunlar bizim için çok değerli" dedi.

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) ile Aşçıoğlu Grubu Arasında Protokol İmzalandıAşçıoğlu Grubu ile İstanbul Kültür Üniversitesi arasındaki anlaşmanın değerini ve gelecekte oynayacağı rolü değerlendiren Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Aşçıoğlu şunları dile getirdi:

“İstanbul Kültür Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği çerçevesinde; Aşçıoğlu Grubu olarak sanata ve bilime verdiğimiz önemi gösterme şansını elde ederken, kat maliklerine ve sakinlerine sanat ile iç içe bir yaşam tarzını da sunacağız. Aşçıoğlu güvencesi ile hayata geçirdiğimiz Selenium kalitesindeki yaşam tarzını, eğitim sektörünün öncü kuruluşu olan İstanbul Kültür Üniversitesi'nin sanatsal dokunuşları ile birleştireceğiz.”

Ataköy bölgesinde iki farklı projeyi hayata geçirdiklerini ve yaşamın başladığını dile getiren Cenk Aşçıoğlu sözlerine “Selenium markalı bir diğer projemizi ise bu yıl teslim edeceğiz. Bölgedeki üç projemiz de İstanbul Kültür Üniversitesi'nin yanı başında. Bugün imzaladığımız bu işbirliği protokolü sayesinde, İstanbul Kültür Üniversitesi ile sadece konum olarak değil, artık sanat ve yaşama dair bakış açımızla da yan yanayız” diye son verdi.


Son Güncelleme Tarihi: Sa, 03/11/2020 - 15:47