İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) 2022-2023 Mezuniyet Töreni

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreninde 1900'e yakın öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı. 12-13 Temmuz 2023 tarihlerinde Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde dört seans halinde gerçekleştirilen törende; sekiz Fakülte, iki Meslek Yüksekokulu ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsünden mezun olan yaklaşık 1900 öğrenci kep attı ve üniversitemizin ulaştığı toplam mezun sayısı 34 bine ulaştı.

Törende konuşan Mütevelli Heyet Başkanımız Dr. Bahar Akıngüç Günver, "Sevgili gençler, mezuniyet sevinciniz Cumhuriyetin 100’üncü yılı gibi çok özel bir zaman dilimine denk geldi. Böylesine unutulmaz ve anlamlı bir yılda kazandığınız diplomanızın size daima yeni kapılar açmasını diliyorum. Diploma yolculuğunuzda çok farklı yaşam sınavlarından da geçtiniz. Pandemi gibi, çağın akışını değiştiren küresel bir sağlık krizinin iyileşme döneminde eğitiminize devam ettiniz. Ülkemizin acı gerçeği olan Maraş depreminde, ülkenize ve insanlığa duyduğunuz sevginin ve sorumluluk bilincinizin ne kadar yüksek olduğunu gösterdiniz. Sizlerin varlığı, yaşanan karanlığın umut ve güç veren yanıydı. İstanbul Kültür Üniversitesi olarak 11 ilimizde yaşanan deprem felaketinden duyduğumuz üzüntüyü de dile getirmek isteriz. Depremden etkilenen, tüm vatandaşlarımızı saygıyla anıyoruz. Ülkemiz geçtiğimiz mayıs ayında önemli bir seçim süreci yaşadı. Demokratik haklarınıza ilişkin bilinciniz, özgürlüklere saygınız ve ülkenize sevginizle yaşınıza, eğitiminize, kültürünüze yakışır örnek bir duruş sergilediniz. Sizler var gücünüzle eğitiminize odaklanarak bugüne geldiniz. Ailenizin ve hocalarınızın verdiği emeği takdir etmeyi bildiniz. Değer bilmek, özellikle size verilen emeğin, duyulan güvenin değerini bilmek… Bu, sizin bir yetişkin olduğunuzun en güçlü kanıtı. Yetişkinliğin sınavlarla dolu, üstün bir efor isteyen dünyasıyla baş edebilecek kültüre, vicdana, değerlere sahip bireyler olarak mezun oluyorsunuz. Birey olarak, yeni deneyimler kazanacağınız yaşam yolculuğunuzda ve kariyerinizde başarılar diliyorum. Üniversitenizin kapılarının sizlere daima açık olduğunu, unutmamanızı sizden rica ediyorum. Mezunlar Derneğimizle birlikte üniversitenizle bağınızı korumanızı bu vesileyle sizlerden rica ediyorum. Yolunuz, şansınız daima açık olsun." dedi. 

Vekil Rektörümüz Prof. Dr. Fadime Üney Yüksektepe ise, "1997 yılından itibaren güçlü akademik kadromuz ve teknolojik altyapımız ile sektörün ihtiyacı olan becerilere sahip yetkin mezunlar yetiştiriyoruz. Bugün edindiğiniz başarı, geleceğinize çok değerli bir yatırım. Öte yandan, sizi farklı bir dünya bekliyor. İnsanın teknolojiyle rekabet ettiği bir dünyada mesleklerinizi icra edeceksiniz. Mesleklerin tanımı da bu bağlamda değişiyor ve dönüşüyor. Değişim ve dönüşümü yakalayabilmek, uyum sağlamak noktasında İKÜ olarak biz, tüm imkanlarımızla yanınızda olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

1. Seans

2. Seans

3. Seans

4. Seans


Son Güncelleme Tarihi: Cu, 09/02/2024 - 17:12