İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) 2021-2022 Akademik Yılı Açılış Töreni

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) 2021-2022 Akademik Yılı Açılış Töreni, Mütevelli Heyet Başkanımız Dr. Bahar Akıngüç Günver, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sinan Alçın, akademik-idari kadro ve öğrencilerin katılımıyla 22 Eylül Çarşamba günü Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Törende açılış konuşmasını yapan Rektörümüz, “Hangi kademede olursa olsun üniversiteye emek veren her ismin hem akademik hem de idari kadrolarımızda görev yapan çalışma arkadaşlarımın da bu gerçeğin farkında olduklarını biliyorum. Bu başlığı çeşitli zamanlarda yüz yüze de tartışıyor, konuşuyor, paylaşıyoruz. Bu yıl öğrencide pozitif dokunuşu sağlayacak başlıklar konusunda ihtiyaçlarımızı, beklentilerimizi en önemlisi de geliştirilebilir yönlerimizin üzerinde duracağız. Daha fazla diyaloğa ihtiyacımız var. Pandemi dönemiyle birlikte öğrenci mutluluğunda sağlık, güvenlik ve dijitalleşme oldukça önemli başlıklar. Gençler önemli kayıplar ve kısıtlamaların ardından üniversite yaşamına yeniden adapte olacaklar. Bu süreçte, her birimizin öğrenci ilişkilerinde unvan ve uzmanlıklarımız dışında öğrencilerden tersine mentorluk alabilmeliyiz. Öğrencilerin izlenimleri, pandemi dönemi yükseköğretimin profilini yeniden şekillendirmek konusunda çok değerli bilgiler içermekte." diye konuştu.

Rektörümüz sözlerini şöyle sürdürdü: “Yükseköğretimin kodları pandemiyle değişti. Dijitalleşmenin yanı sıra uluslararası deneyim, staj bağlantıları gibi başlıkları yeniden gözden geçirmeliyiz. Pandemiyle birlikte yaşamayı öğrenirken öğrencilerimize ulusal ve uluslararası düzeyde yaşama, mesleğe, dünyaya açılmaları için yüreklendirecek projeler ve iş birliklerine odaklanmalıyız. Hedeflerimizden biri de çalışmaları kağıt üzerinde değil yaşamda uygulanabilir kılmak.”

Mütevelli Heyet Başkanımız Dr. Bahar Akıngüç Günver ise, “Hayat şartlarının hepimizi zorladığı bir gerçek. Ancak her zorluğa rağmen, geleceğe dair umudu heyecanı artıran anlamı ve önemi büyük başlıklarımız da var. Vakfımız 35. yılında. Yeni akademik yılda, eğitimde fırsat eşitliği burslarıyla gençlerin yaşamına dokunmak için önemli bir çalışmaya imza attı. Yönetim Kurulu Üyemiz Lale Akıngüç’ün liderliğinde burs olanakları başta olmak üzere eğitim, araştırma ve toplumsal sorumluluk çalışmalarında da vakfımız gelecek günlerde de çok önemli çalışmalara imza atacak. Kurucu Vakfımızın varlığı, öğrencilere sunduğu imkanlar hakkında öğrencilerimizin farkındalığını yükseltmek hepimizin sorumluluğudur. Bir vakıf üniversitesinde öğrenci ya da emekçi olmanın ayrıcalığını, köklü bir vakıf üniversitesinden mezun olmanın değerini önce bizler hissetmeli ve öğrencilerimize hissettirebilmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından, yurt dışında ülkemizi temsil eden ünlü piyanist Kubilay Kan, iki bölümden oluşan bir konserle keyifli anlar yaşattı.


Son Güncelleme Tarihi: Cu, 29/09/2023 - 22:39