İstanbul Kültür Üniversitesi BİLSAP Ödülleri Sahiplerini Buldu

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ), 19 Aralık 2018 Çarşamba günü “Bilimsel ve Sanatsal Faaliyetleri Destekleme Programı (BİLSAP)” Ödül Töreni'ni gerçekleştirdi. İstanbul Kültür Üniversitesi’nde görevli akademik personelin 1 Ocak 2017-31 Aralık 2017 tarihleri arasında gerçekleştirdiği proje, makale, kitap, tasarım, sergi, patent çalışmaları Önder Öztunalı Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle ödüllendirildi. Elli üç akademisyen toplam seksen yedi çalışma ile teşvik ödülü aldı.

İKÜ 53 Akademik Personeline BİLSAP Ödülü VerdiÖdül töreni Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Güzel’in açılış konuşmasıyla başladı. Mütevelli Heyet Başkanımız Dr. Bahar Akıngüç Günver’in kutlama mesajı okundu. İKÜ Çoksesli Korosu’nun kısa dinletisinin ardından en genç akademisyen olarak ödül alan Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Egemen Esen konuşma yaptı, daha sonra Rektör Prof. Dr. Erhan Güzel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nihal Sarıer ve Prof. Dr. Hacı Ömer Karpuz tarafından akademisyenlere ödülleri takdim edildi.


53 AKADEMİK PERSONELE 87 ÖDÜL

Törenin açılış konuşmasını yapan İKÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Güzel, “BİLSAP kapsamında bugün 3 kitap, 71 makale, 4 uluslararası ve 7 ulusal olmak üzere toplam 11 araştırma projesi, 1 uluslararası ve 1 ulusal olmak üzere 2 adet patent teşvik ödülü almaya hak kazanan 53 akademik personelimize toplam 87 adet bilimsel ve sanatsal faaliyet bağlamında ödül verilecek” dedi.

“BİLİM VE SANAT EMEKÇİLERİNİ TEŞVİK, BİR KÜLTÜR GELENEĞİDİR”

Ödül törenine katılamayan Mütevelli Heyet Başkanımız Dr. Bahar Akıngüç Günver, bir kutlama mesajı yayınladı. “Özgür düşünceyi ve nitelikli bilgiyi araştırmak, öğrenmek ve paylaşmak heyecanı duyan bilim ve sanat emekçilerini teşvik, bir Kültür geleneğidir” diyen Dr. Akıngüç Günver, “BİLSAP ödüllerine hak kazanan çalışmaları incelediğimde, üniversitemizin her geçen yıl bilimsel ve sanatsal alanda çok daha yüksek sayıda ürün vereceğine dair umudum artıyor. Ödül listesini incelediğimde akademinin uzun ve zorlu yolculuğuna henüz çıkmış olan çok genç akademisyenlerin de değerli çalışmalar ürettiğini gördüm. Genç akademisyenlerimizi de huzurlarınızda kutluyor, gerçeğe ulaşma ve bildiklerini paylaşma yolunda duydukları heyecanı her zaman korumalarını diliyorum. Ödül listesinin yüzde 56’sını kadın akademisyenlerimiz oluşturuyor ki bu eşitlik bu denge, hem Kültür Ailesi hem de Türkiye Yükseköğretimi adına çok değerli” ifadelerini kullandı.

“ULUSLARARASI 6 ÇALIŞMA İLE BU ÖDÜLÜ ALIYORUM”

Atom molekül alanında çalışmalar yapan ve en kıdemli akademisyen olarak ödül alan Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevim Akyüz, “Ben moleküllerin etkileşmelerini inceliyorum. Moleküler modelleme yapıyorum. İlaç tasarımı konusunda da çalışmalarım var. Uluslararası düzeyde farklı konularda yapmış olduğum deneysel ve teorik 6 çalışma nedeniyle bugün bu ödülü alıyorum. İKÜ, sürekli olarak yurt dışı yayınları, patentleri, projeleri ve araştırmayı destekleyen bir üniversite” diye konuştu. İKÜ 53 Akademik Personeline BİLSAP Ödülü Verdi

Tören dahilinde en genç akademik personel olarak ödül alan Arş. Gör. Egemen Esen, “Hukuk Fakültesi’nde akademik faaliyetlerime devam ediyorum. Hukuk Fakültemizin hakemli dergisinde marka haklarına ilişkin bir çalışma yapmıştım. Bu ödüle hak kazanan en genç akademisyen oldum. Yolun çok başında bir akademisyen olarak oldukça heyecanlıyım. Bu benim motivasyonumu artıran teşvik edici bir ödül olduğu için de mutluyum” ifadelerini kullandı.


Son Güncelleme Tarihi: Per, 20/12/2018 - 13:02