İstanbul Kültür Üniversitesi Atatürk'ü Ebediyete İntikalinin 82. Yılında Andı

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ), 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla tören düzenledi. Yeni Koronavirüs Pandemisi (COVID-19) nedeniyle sosyal mesafe kuralları gözetilerek Ataköy yerleşkesinde gerçekleştirilen törene, Mütevelli Heyet Başkanımız Dr. Bahar Akıngüç Günver, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Güzel, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nihal Sarıer, akademik ve idari personel katıldı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82. yılında yapılan anma programı, 10 Kasım Salı günü saat 09.05’te Ataköy yerleşkesi ön bahçedeki Atatürk büstüne çelenk takdimi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. 

Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi’nde devam eden etkinlikte, Araştırmacı & Yazar Numan Aydınoğlu “Benim En Büyük Eserim Cumhuriyettir” ve Öğrenci Konseyi Başkan Yardımcımız Abdullah Enes Yakut “Atatürk ve Gençlik” başlıklı konuşmalarını yaptılar. 

Numan Aydınoğlu

Numan Aydınoğlu

Abdullah Enes Yakut

Abdullah Enes Yakut

Anma programı, Zeybek Folk-Tur dansçılarının zeybek performansının ardından sahne alan Orkestra İKÜ’nün Atamızın sevdiği şarkıları seslendirmesi ile sona erdi.

Zeybek Folk-Tur

Zeybek Folk-Tur

Orkestra İKÜ

Orkestra İKÜ


“Çocuk ve Atatürk”

Çocuk Çalışmaları Kültür Kulübü, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü etkinlikleri kapsamında “Çocuk ve Atatürk” başlıklı bir webinar düzenledi. 10 Kasım Salı günü 18.00-19.00 saatleri arasında CATS Callobrate platformu üzerinden gerçekleştirilen etkinliğe, Yazar Bahar Sarıkaya konuşmacı olarak katıldı. Erken çocukluk dönemindeki çocuklara Mustafa Kemal Atatürk anlatılırken dikkat edilmesi gereken konular, anlatımı destekleyici etkinlikler, çocukların gözünde Atatürk ve çocukların sordukları sorulara verilebilecek cevaplar hakkında konuşuldu. Etkinliğin moderatörlüğünü Çocuk Çalışmaları Kültür Kulübü Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Toran üstlendi.


“Savarona Günleri ve Hatay’ın Kurtuluşu”

İKÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Atatürkçü Düşünce Kulübü iş birliğinde, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü etkinlikleri kapsamında “Savarona Günleri ve Hatay’ın Kurtuluşu” başlıklı webinar düzenlendi. 11 Kasım 2020 Çarşamba günü 13.00-14.00 saatleri arasında Adobe Connect Sanal Sınıf Uygulaması üzerinden gerçekleştirilen etkinliğe Gedik Üniversitesi akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Orhan Çekiç konuşmacı olarak katıldı.


“Ataturk: Father of Turks”

“Atatürk: Father of Turks” Belgesel Gösterimi

Yabancı Diller Bölümü Steam Club tarafından, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü etkinlikleri kapsamında belgesel gösterimi yapıldı. 10 Kasım Salı günü Ataköy yerleşkesinde COVID-19 Pandemisi nedeniyle sosyal mesafe kuralları gözetilerek gerçekleştirilen etkinlikte, Hazırlık Sınıfı öğrencileri “Atatürk: Father of Turks” isimli belgeseli izleyerek Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü andılar. 


Son Güncelleme Tarihi: Sa, 26/01/2021 - 13:50