İKÜ Lise Yaz Okulu Açılıyor

İKÜ’nün tüm akademik birimlerinin desteğiyle hazırlanan ve disiplinlerarası yaklaşıma sahip "Lise Yaz Okulu" 25 Haziran’da başlayacak.

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Eğitim Fakültesi koordinatörlüğünde oluşturulan Lise Yaz Okulu programı, 25 Haziran’da Ataköy yerleşkemizde başlayacak.

İKÜ Lise Yaz Okulu afişiProgram kapsamında lise 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerine, kendi tercihlerine göre disiplinlerarası bakış açısıyla tasarlanmış bilim, edebiyat, mühendislik, hukuk, kültür-sanat ve sağlık gibi alanlarda seçmeli dersler verilecek. Yaşam farkındalığının yaratılması amaçlanan yaz okulunda, öğrencilerin üniversite ortamında yaşayacakları deneyimlerle kariyer planlamalarına katkı sağlanması hedefleniyor.

Dersler Dört Modül Altında Sunulacak

İstanbul Kültür Üniversitesi'nin tüm fakültelerinin katkısı ile oluşturulan “Yaşam Becerileri, Sağlık ve Farkındalık”, “Kültür ve Sanat”, “Bilim, Teknoloji ve Mühendislik” ile “Yaşam Hakları” adı altında dört ayrı modülde sunulacak eğitimlerde öğrenciler, dersler içinden ilgi alanlarına göre seçim yapabilecek, söz konusu alanın öğretim üyeleriyle laboratuvar ve atölye ortamında uygulamalı çalışmalara katılabilecek. İki hafta boyunca sürecek eğitimler için son başvuru tarihi 18 Haziran 2018.