İKÜ Kırmızı Kanatlar TEKNOFEST 2022 Finalinde!

IEEE İKÜ Kulübü TEKNOFEST takımlarından İKÜ Kırmızı Kanatlar, 2. kez finalde yarışacak. TEKNOFEST 2021’de finalist olarak üniversitemizi temsil eden takımımız, bu sene derece için kıyasıya rekabet içerisinde olacak.

İsmini “HÜMA” olarak adlandırdıkları İHA, yarışmanın iki ana görevi olan “Savaşan İHA” ve “Kamikaze İHA” görevlerini icra etmek üzere geliştirildi. “Savaşan İHA” görevinde İHA, it dalaşı (dog fight) durumunda rakip İHA hedeflerini tespit edip, hedeflere sanal ortamda başarıyla vuruş yaparken aynı zamanda rakip İHA’lar tarafından gerçekleştirilecek olası kilitlenme durumlarından kaçmaya çalışacak.  “Kamikaze İHA” görevinde ise İHA, yarışma pisti üzerinde konumlandırılmış yer hedeflerini farklı görüş açılarından otonom olarak tespit edecek. Hedef ile İHA arasındaki mesafeye göre gerekli manevraları yaparak başarılı şekilde tespiti tamamlayacak. Şu ana kadar yaptıkları uçuş denemeleri başarılı şekilde devam eden takımımızın üyeleri ise multidisipliner çalışma yürüttükleri Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden oluşuyor.

Son Güncelleme Tarihi: Pt, 04/07/2022 - 12:33