İKÜ ANTS, YAY Platformu Resmi Açılış Toplantısına Katıldı

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından “Yenilikçi ve Yaratıcı İstanbul Mali Destek Programı” kapsamında desteklenen Yenilikçi Ara Yüz Yapıları (YAY) Platformu Projesi’nin 3 Aralık Pazartesi günü gerçekleşen açılış toplantısına, proje ortağı olan Teknoloji Transfer Ofisimiz İKÜ ANTS’ı temsilen Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Gabriela Olaru ve Etkinlik & Tanıtım Uzmanı Özlem Özkan katıldı. 

Projenin yürütücü kurumu olan Marmara Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Ömer Akgiray ile İSTKA Planlama ve Koordinasyon Birim Başkanı Fatih Pişkin’in yaptığı açılış konuşmaları ile başlayan toplantıda, proje detayları Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ahu Altınkut Uncuoğlu tarafından proje ortaklarına ve iştirakçi kurumlara aktarıldı. 

Üniversiteler ve Teknoparklar bünyesindeki Teknoloji Transfer Ofisleri ile sanayi Ar-Ge Merkezleri gibi farklı oluşumlardaki ‘Ara Yüz Yapıları’nın, katılımcı ve kapsayıcı yöntemlerle işlevselliklerinin artırılmasına ve kapasitelerinin daha etkin değerlendirilmesine yönelik bir işletme modeli geliştirmeyi hedefleyen proje için, paydaşlarla iş-zaman çizelgesi de paylaşıldı. 18 ay sürecek olan projenin desteği ile kurulacak platformun ortaya koyacağı iş modeli, önce İstanbul’a daha sonra Türkiye geneline yaygınlaştırılacak.
 


Son Güncelleme Tarihi: Per, 06/12/2018 - 17:07