İKÜ ANTS İSTKA 2018'de Desteğe Layık Görüldü

İKÜ ANTS ( Augmented Network and Technology Services) ismi ile tescil edilen İstanbul Kültür Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi bünyesinde “Tasarım Fabrikası” kurulmasına yönelik hazırlanan proje, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından 2018 yılı Mali Destek Programları kapsamında “Yenilikçi ve Yaratıcı İstanbul” kategorisinde desteklenmeye hak kazandı. 465 başvuru arasından destek alan 89 proje arasına giren Proje, İstanbul Kültür Üniversitesi’nin kazandığı ilk İSTKA projesi olma özelliğini taşıyor.

İstanbul Kültür Üniversitesi Genel Sekreter’i Ender Rıza Ekici ve Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Gabriela Oana Olaru tarafından hazırlanan proje ile yaratıcı endüstriler kapsamında olan 13 farklı disiplinin bir arada çalışabileceği bir tasarım fabrikası kurulacak. Tasarım Fabrikası’nda 100 öğrencinin usta-çırak ilişkisiyle meslek öğrenirken girişimciliğe ilgi duyan öğrenciler de bu konuda eğitimler alacak. 

Küçükçekmece Belediyesi ve Moda ve Hazır Giyim Federasyonu’nun da ortaklığında hazırlanan projeye 20 farklı firma da destekçi olarak katkı sağlayacak. 18 ay sürecek proje sonunda: 3 tanıtım semineri,  12 workshop, 2 konferans, 8 seminer, 1 Creathon, 1 Demoday ve 1 Sergi düzenlenmiş olacak. 

Tasarım Fabrikası ile Yaratıcı Endüstriler ve Sosyal Girişimcilik/İnovasyon temalarıyla Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyacak İstanbul Kültür Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi de hayata geçecek.

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) Mali Destek Programları Sonuçları


Son Güncelleme Tarihi: Cu, 10/08/2018 - 16:27