“Halka Arzlar, Yatırım Alışkanlığı ve Finansman”

İKÜ Meslek Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık Programı, 10 Mayıs Pazartesi günü “Halka Arzlar, Yatırım Alışkanlığı ve Finansman” başlıklı e-seminer düzenledi. Bankacılık ve Sigortacılık İkinci Öğretim Program Başkanı Öğr. Gör. A. Berrak Köten’in moderatörlüğünü üstlendiği etkinliğe, Varlık Girişim Finansal Hizmetler A.Ş. Managing Partneri ve CEO’su İbrahim Kumsal konuk oldu. 

Sermaye piyasası araçları, ülkemizde en çok tercih edilen yatırım enstrümanları ve halka arzlar hakkında bilgiler veren Kumsal; dünyadaki ve Türkiye’deki halka açık ve yabancı şirket sayısı, toplam birincil ve ikincil halka arz ve bedelli sermaye artırımı ile nakit temettü büyüklükleri konularındaki istatistiki verileri paylaştı. Ülkelere göre hisse senedi pazarı hakkında değerlendirmelerde bulunan İbrahim Kumsal, 6362 Sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun amacını ve önemini vurguladı. Halka arzların avantajlarını kurumsallaşma, finansman, globalleşme, güçlü mali yapı, likidite, kredibilite, tanınırlık, tekrar kaynak sağlama ve nitelikli işgücü olarak sıralayan Kumsal, halka arz sürecinin aşamalarını öğrencilerimize aktardı. Etkinlikte halka arz planlamasını, halka arz maliyetlerini, halka arz değeri fiyatlaması ve halka arz yöntemlerini güncel örneklerle anlatan Kumsal, katılımcıların sorularını da yanıtladı. 

Sermaye Piyasası Kurulu’nda kariyer yapmak isteyen öğrencilerimize bir yol haritası çizen Kumsal, öğrencilerimize deneyimlerini aktararak tavsiyelerde bulundu. 

İbrahim Kumsal kimdir?

İbrahim Kumsal, 2001 yılında ODTÜ İşletme Bölümü’nden mezun oldu. 2005-2007 yılları arasında Bahçeşehir Üniversitesi’nde Yönetim Bilgi Sistemleri üzerine MBA yaparak yüksek lisansını tamamladı. Ayrıca, 2006-2007 yılları arasında Universita Degli Studi Di Milano-Bicocca üniversitesinde İşletme, Yönetim, Liderlik ve Bilişim konularında çalışmalar yaptı.

Kariyerine, kamu sınavlarında elde ettiği başarı sonrasında 2001-2003 yılları arasında Gümrük Müsteşarlığı Risk Analizleri Müdürlüğü’nde başlayan Kumsal, 2003 ile 2020 yılları arasında Sermaye Piyasası Kurulu’nda Denetçi, Başdenetçi, Daire Başkan Yardımcısı ve son olarak Denetleme Dairesi Başkanı olarak görev yaptı. İbrahim Kumsal, finans piyasalarında yaşanan hareketlilik üzerine 2020 yılında yaklaşık 20 yıl süren kamu görevinden ayrılarak Varlık Girişim Finansal Hizmetler A.Ş.’yi kurdu.

VGF, halka açılma yolunda işletmelerin yapısal değişiklik sürecinin yönetilmesi, finans kuruluşları ve halka açık ortaklıkların finansal ve idari bakımdan güçlendirecek yaklaşımların geliştirilmesi, sermaye piyasası araçları kullanılması suretiyle büyüme, istihdam ve sürdürülebilirlik sağlanması, bedelli ve bedelsiz sermaye artırımları yoluyla sermaye ve finansman yapısını güçlendirerek etkin piyasa oluşumunun temin edilmesi konularında çalışmaktadır. İngiltere merkezli SPS London ile iş birliği ve ortaklık çerçevesinde ülkemiz ve bölge genelinde stratejik planlamanın geliştirilmesi, uygulamalarının yaygınlaştırılması ve konumlandırılması amacına yönelik 2010-2015 yılları arasında Stratejik Planlama Derneği kurucu üyeliği yaptı.


Son Güncelleme Tarihi: Sa, 01/03/2022 - 09:02