Emmy Ödüllü "Ukrayna Savaş Günlükleri" Belgesel Programının Ekibiyle Söyleşi

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü ile Uluslararası İlişkiler Bölümü iş birliğinde; TRT World tarafından hazırlanan ödüllü belgesel serisi “Off the Grid”in Ukrayna’da çekilen ve 44. Uluslararası Emmy Ödülü sahibi "Ukrayna Savaş Günlükleri (Ukraine Wartime Diaries)" bölümü üzerine, belgesel programın yönetmeni Mouhssine Ennaimi, Yazarı / Yapımcısı Alexandra Pauliat ve TRT World Kanal Koordinatörü Doç. Dr. Bora Bayraktar ile söyleşi düzenlendi.

18 Aralık 2023 Pazartesi günü Bakırköy yerleşkesi Ataköy binasındaki Önder Öztunalı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşinin moderatörlüğünü, Uluslararası İlişkiler Bölümü Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Çağla Gül Yesevi ile Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü akademisyenlerimizden Dr. Selda Salman Sakızlı üstlendi.

İngilizce yapılan söyleşide, Yönetmen Ennaimi ile Yapımcı Pauliat; belgeselin zorlu yapım sürecinden, belgesele karşı olan politik ve etik bakış açılarından bahsederken, Doç. Dr. Bayraktar yapımın yayınlanmasına ilişkin politik süreçler hakkında değerlendirme yaptı. Programın ekibi, öğrencilerimizin ve öğretim elemanlarımızın sorularını yanıtladı.

Söyleşi; Rektörümüz Prof. Dr. Fadime Üney Yüksektepe, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Üstünipek ve Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Perihan Taş Öz'ün belgesel ekibine teşekkürleri ve anı tabağı takdimiyle sona erdi.
 


Son Güncelleme Tarihi: Sa, 19/12/2023 - 09:40