CREATHON Yarışması

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Tasarım Fabrikası tarafından, 18-19 Haziran 2023 tarihlerinde Ataköy yerleşkemiz ev sahipliğinde "CREATHON" isimli yarışma düzenlendi. Türkiye çapında gerçekleştirilen yarışmaya 11 takım katıldı. Takımlar, iki gün bir gece süren etkinlikte birinci olmak için kıyasıya yarıştılar. 

Yıldız Teknik Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden oluşan "SONICWASH" takımı, medikal yıkama işlemlerinde su tasarrufu sağlayan projeleriyle yarışmayı kazanarak 4 adet tam altın ödülünün sahibi oldu. Vekil Rektörümüz Prof. Dr. Fadime Üney Yüksektepe ve Rektör Yardımcımız Gülce Öğrüç Yıldız, birinci olan takıma ödüllerini takdim ettiler. 

Üniversitemizin öğrencilerinden oluşan "FARMAX" takımı, tarımın en verimli yollarından olan sulama sistemleri projeleriyle ikinci oldular ve dört adet akıllı saat almaya hak kazandılar. Öğrencilerimize ödülleri, Genel Sekreterimiz Ender Rıza Ekici tarafından takdim edildi. 

Yarışmanın üçüncüsü olarak bluetooth kulaklık ödülünü almaya hak kazanan takım ise anlık sıcak su ile su tasarrufu sağlayan projeleriyle yine üniversitemizin öğrencilerinden oluşan "PUREGLIDE" oldu. Öğrencilerimize ödüllerini, Tasarım Fabrikası Proje Koordinatörümüz Meltem Zengin verdi.

Yarışmada 2. ve 3. olan takımların kazandığı ödüllerin sponsoru olan ARDEM Ar-Ge Danışmanlık firması Kurucusu Dilek Adalı, yarışmaya jüri üyesi olarak da destek oldu. 


Son Güncelleme Tarihi: Çar, 21/06/2023 - 17:58