Tiyatro Kulübü “Çılgın Dünya”

Lope De Vega tarafından yazılan, Adalet Cimcoz tarafından çevrilen, Arda Öztürk tarafından müzik düzenlemeleri yapılan, tiyatro - diksiyon eğitmeni İlknur Güneş tarafından uyarlanan ve İstanbul Kültür Üniversitesi Tiyatro Kulübü öğrencileri tarafından sahneye konan “Çılgın Dünya” adlı oyun 24 Nisan 2019 Çarşamba Günü İstanbul Kültür Üniversitesi Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi’nde sergilendi.

33 kişilik koro, 13 kişilik başrol olmak üzere 46 kişilik ekibin tamamı İstanbul Kültür Üniversitesi öğrencilerinden oluşmaktadır. 

Başrollerde; Caner Saritepe, Ahsen Bektaş, Özcan Ateş, Aysima Çetin, İbrahim Selim, Doğuş Kalkıran, Samet Ayrancı, Mihriban Ural, Şafak Elmacı, Deniz Temürer, Ecem Gözükızıl, İrem Özal, Furkan Şenol oynamaktadır. 

Oyun, suç işlemiş bir asilzadenin, saklanmak için deli taklidi yaparak bir deli evine sığınmasıyla başlıyor. Oyunun esas erkeği olan asilzade Don Floriano, hayatının aşkını, bu deli evinde buluyor ancak ona deliler gibi aşık olan iki kadının daha varlığıyla birlikte işlerin çığırından çıktığı oyun Tiyatro Kulübü öğrencileri tarafından sahneye kondu. 

27 Nisan ODTÜ Tiyatro Şenliğine gözlemci olarak katılım sağlayacak olan İstanbul Kültür Üniversitesi Tiyatro Kulübü Öğrencileri, 5 Mayıs 2019 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi Tiyatro Şenliğinde ve 21-22 Mayıs 2019 tarihinde yeniden İstanbul Kültür Üniversitesinde “Çılgın Dünya” adlı oyun sergilenecek.   
Yaklaşık yedi yüz kişinin izleyici olarak katıldığı bu oyun toplu fotoğraf çekimleri ile sonlanmıştır. 
 


Son Güncelleme Tarihi: Cu, 26/04/2019 - 10:39