“Blended Learnıng (Karma Eğitim)” Test Eğitimi Gerçekleştirildi

Teknolojinin bütün olanaklarından yararlanarak uzaktan eğitim altyapısını oluşturan ve bu yönde önde gelen eğitim kurumlarından biri olan İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ), Genel Sekreterlik öncülüğü, Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri Daire Başkanlığı katkıları ile “Blended Learning (Karma Eğitim)” sistemine geçiş için çalışmalarını hızlandırdı. 2011 yılından bu yana CATs sistemi ile eğitim etkinliklerine zaman ve mekândan bağımsız erişim olanağı sunan İKÜ, Yeni Koronavirüs (COVID-19) hastalığına karşı alınan tedbirler kapsamında 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında “Karma Eğitim” modeline geçmek için kollarını sıvadı. 

2 Eylül Çarşamba günü saat 11.00’de CATS (Computer Aided Training & Educational Services) ders yönetim sisteminin 3. nesil versiyonu olan https://catsv3.iku.edu.tr'de oluşturulan ve video konferans donanımına sahip amfide 4 Ekim'de hizmet vermeye başlayacak Karma Eğitim sisteminin testi gerçekleştirildi. Genel Sekterimiz Ender Rıza Ekici, Genel Sekreter Yardımcımız Dr. Gabriela Oana Olaru ile Yazılım Geliştirme ve İnovasyon Müdürü Ahmet Gökhan Uluçay’ın eğitmenliğinde gerçekleştirilen örnek derse; Mütevelli Heyet Başkanımız Dr. Bahar Akıngüç Günver, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Güzel’in yanı sıra Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri Daire Başkanlığı çalışanları da görüntülü ve fiziki olarak katıldı. 

Blended Learnıng (Karma Eğitim) Nedir?

Karma eğitim modeli, harmanlaşmış öğrenme olarak da bilinmektedir. Hibrit eğitim de denen karma eğitim modeli, online eğitim modelinin ve yüz yüze eğitim modelinin birlikte uygulanması anlamına gelmektedir.

Harmanlaşmış öğrenme, web tabanlı öğretim olanağıyla öğrencilerin dilediği yerden, dilediği zamanda çalışabilmesine imkan tanır. Aynı zamanda da öğretmen ve öğrencilere yüz yüze öğrenme ortamında da tartışabilme olanağı sunar.
 


Son Güncelleme Tarihi: Çar, 02/09/2020 - 18:37