“Bankacılık Sektöründe Pandemi Döneminde Çalışan Deneyimi”

İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık Programı, “Bankacılık Sektöründe Pandemi Döneminde Çalışan Deneyimi” başlıklı e-seminer düzenledi. Bankacılık ve Sigortacılık İkinci Öğretim Program Başkanı Öğr. Gör. A. Berrak Köten’in moderatörlük görevini üstlendiği etkinliğe, QNB Finansbank İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Cenk Akıncılar konuk oldu. 

Pandemi ile dünyanın büyük bir dönüşüm sürecinde olduğunu belirten Cenk Akıncılar, şirketlerin ve çalışanların önceliklerinin, deneyimleme şekli ve alanlarının değiştiğine dikkat çekti. Akıncılar, pandemi sonrasındaki döneme yönelik beklentilerin yöneticiler ve çalışanlar seviyesinde farklılıklar gösterdiğini ifade etti. Uzaktan çalışma ve karma bir modelin çalışanların işveren ile ilgili tercihlerini, yeni yeteneklerle remote çalışmanın ise işveren tercihini etkileyeceğini belirtti.

Cenk Akıncılar, iş önceliklerinin, organizasyonun, insan/liderlik/organizasyon önceliklerinin, işgücü ve çalışma modeli planının kısa ve orta vadede; amaç, vizyon, değerler ve kültürün ise uzun vadeli yaklaşım ve planlama ile değiştirilebilecek alanlar olduğunu açıkladı. Genel olarak çalışma modellerini 4 başlıkta ele alan Akıncılar, iş dünyasındaki insan, yapı, süreç ve teknoloji & altyapı unsurlarını örneklerle anlattı. Çalışma modellerinin insan ve insan ile bağlantılı konulara yönelik başlıkları, mevcut ve gelecek çalışma şekli ve organizasyon yapısında ortaya çıkabilecek farklılıkları, genel olarak çalışma düzeninde yaşanabilecek değişim ve dönüşümleri, güvenlik dahil ortaya çıkan ve gelecekte ortaya çıkması muhtemel olan teknoloji ve bununla bağlantılı çalışma-yatırımlar hakkında bilgi verdi. 

Bankacılık ve Sigortacılık Programı öğrencilerinin ve e-seminere katılan akademisyenlerin sorularını da yanıtlayan Akıncılar, bankalarda çalışmak isteyen öğrencilerimize tavsiyelerde bulundu. 

Etkinliğin tekrarını izlemek için…


Son Güncelleme Tarihi: Çar, 12/05/2021 - 18:00