Atık malzemeler çocuk parkına dönüştü

Sika Yapı Kimyasalları tarafından düzenlenen “Building Future” adlı proje yarışmasında projelerini paylaşan mezunumuz Mimar Büşra Gizem Yılmaz ve İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencisi Abdullah Doğmuş, atık malzemeler ile Sancaktepe Belediyesi’ne bağlı Veysel Karani Çocuk Parkı’nın restorasyonunu gerçekleştirdi....

“Building Future” adlı proje yarışmasında projelerini paylaşan İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu Mimar Büşra Gizem Yılmaz ve mimarlık fakültesi öğrencisi Abdullah Doğmuş, atık malzemeler ile Sancaktepe Belediyesi’ne bağlı Veysel Karani Çocuk Parkı’nın restorasyonunu gerçekleştirdi.

Mimar Büşra Gizem Yılmaz ve İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencisi Abdullah DoğmuşÇocuklar eğlenirken öğrenecek

Sürdürülebilirliği ve ekolojiyi temel alarak projelerini öneren Gizem ve Abdullah, Sancaktepe Belediyesi’nin de desteği ile Abdullah’ın çocukluğunun geçtiği yaklaşık bin 50 metrekarelik Veysel Karani Çocuk Parkı’nın zarar görmüş alanlarını geri dönüştürülmüş ürünlerle restore etti. Projeleri kapsamında çocuklara farklı bakış açıları kazandırmayı, çocukların eğlenirken öğrenmelerini hedefleyerek parka beton küp numunelerinden scrabble oyunu tasarlayarak çocukların oyun alanlarına klişelerin ötesinde dokunuşlar yaptılar.

Son Güncelleme Tarihi: Pt, 09/12/2019 - 11:42