“Altın Yumurta Üniversiteli Fon Sepetim” Yarışması Bilgilendirme Toplantısı

İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık Programı, “Altın Yumurta Üniversiteli Fon Sepetim Yarışması” hakkında öğrencilerimizi bilgilendirmek amacıyla 27 Nisan 2021 Salı günü saat 18.45’te online toplantı düzenleyecek. Bankacılık ve Sigortacılık İkinci Öğretim Program Başkanı Öğr. Gör. A. Berrak Köten’in moderatörlüğünü üstleneceği etkinliğe, Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) Genel Koordinatörü Cüneyt Demirkaya konuk olacak. Cüneyt Demirkaya yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerimize yarışma hakkında detaylı bilgiler verecek. Tüm öğrencilerimizi etkinliğimize bekliyoruz. 

“Altın Yumurta Üniversiteli Fon Sepetim” Yarışması hakkında bilgilendirme toplantısına katılmak için: http://ikusanalsinif.adobeconnect.com/tkyd-iku/

Yarışmaya Kayıt Yaptırmak İsteyen Öğrenciler için Kayıt Bitiş Tarihi: 30 Nisan 2021 
Yarışma Başlangıç Tarihi: 03 Mayıs 2021
Yarışma Bitiş Tarihi: 29 Ekim 2021

“Altın Yumurta Üniversiteli Fon Sepetim Yarışması”; Takasbank, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) ve Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) iş birliğinde lisans ve ön lisans öğrencileri için düzenlenmektedir.

Yarışmanın amacı, üniversiteli gençlere sanal ortamda portföy oluşturma imkanı vererek gençlerimizi uzun vadeli yatırım ve tasarrufa yönlendirmektir. Sermaye Piyasası Kurulu’nun fon sepeti kuralları çerçevesinde; Takasbank tarafından kurulan ve işletilen “Türkiye Elektronik Fon Alım Satım Platformu (TEFAS)”nda işlem gören fonların alım satımı gerçekleştirilerek yatırım fonlarının üniversite öğrencileri tarafından tanınması sağlanacaktır.

Ödüller:

* Toplam 66 bin TL tutar karşılığında (aylık ödüller nakit para, büyük ödüller yatırım fonu varlık dağılımı olarak) ödül verilecektir.

** Yarışmanın sonunda her varlık dağılımı sınıfındaki birincilere 10 bin TL  karşılığında yatırım fonu varlık dağılımı ödülü verilecektir.

*** Yarışmanın sonunda her varlık dağılımı sınıfındaki ikincilerine 7 bin TL  karşılığında yatırım fonu varlık dağılımı ödülü verilecektir.

Yarışma başlangıcından yarışmanın son tarihinden önceki aya kadar, her varlık dağılımı sınıfında ilgili ay itibarıyla ay sonlarında, yüzde getirisi en üst sırada olan katılımcılara bin TL karşılığında nakit ödül verilecektir.

Hedefler:

  • Yatırım fonlarının bireysel yatırımcı için en uygun yatırım aracı olduğunu ortaya koymak
  • Yatırım fonlarının hayatın her döneminde farklı koşullar ve sınırlamalar dahilinde kullanabileceğini göstermek
  • Yatırım yaparken amacın her daim en yüksek getiriyi sağlamak değil yatırımcının koşullarına göre makul riskle en uygun getiriyi sağlamak olduğunu ortaya koymak
  • Yatırım fonu seçiminde hangi kıstasların değerlendirilmesi gerektiğini ifade etmek
  • Yatırım fonu sınıflarını ve bu fonlara ait temel özellik ve görevleri tanıtmak
  • Yatırım fonlarının sağladığı çeşitlendirme, uluslararası piyasalara erişim, sürekli işlem yapma zorunluluğundan kaçınma gibi faydaların bilinirliğini artırmak
  • Yatırım fonlarına ilişkin maliyet ve riskleri yatırımcıya tarafsız ve şeffaf bir şekilde sunmak
  • Türkiye’de yatırım fonları evreni ile sermaye piyasalarının nasıl çalıştığına ilişkin uygulamaya yönelik pratik bilgiler sunmak

Senaryo:

Yukarıdaki hedefleri gerçekleştirmek için “Ersin Aktaş” isimli hayali bir karakter yaratıldı. Ersin’in hayatının farklı evrelerini temsil eden 21, 40 ve 65 yaşlarındaki koşul ve sınırlamalarını anlatan birbirleriyle bağlantılı üç senaryo yazıldı. Yarışmacının Ersin karakteriyle bu senaryolarda verilen detaylara uygun olarak yatırım yapması beklenirken, yarışmacıya gerçek bir yatırım tecrübesi yaşatılması hedefleniyor. Gerçek hayattan deneyimlerle bezenen bu senaryo ile yatırımcıya doğru ve istikrarlı yatırımın ipuçları verilmek isteniyor.

Senaryolar: Agresif, Özgür ve Dengeli
Ayrıntılı bilgi için: https://altinyumurta.org.tr/


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 26/04/2021 - 17:04