5. SineKültür Üniversitelerarası Kısa Film Festivali

İKÜ Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü tarafından, 21-23 Mayıs 2024 tarihleri arasında Bakırköy yerleşkesi Ataköy binasında “5. SineKültür Üniversitelerarası Kısa Film Festivali” gerçekleştirildi. 21 Mayıs 2024 Salı günü finalist filmlerin gösterimleriyle başlayan festival, 22 Mayıs 2024 Çarşamba günü atölye ve söyleşi etkinlikleriyle devam etti. “5. SineKültür Üniversitelerarası Kısa Film Festivali”, 23 Mayıs 2024 Perşembe günü düzenlenen “Ödül Töreni” ile sona erdi.

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Perihan Taş Öz'ün açılış konuşmasını gerçekleştirdiği törende, “En İyi Kurmaca Film” ile “En İyi Belgesel Film” ödülleri sahiplerini buldu. Jüri üyelerinden Engin Özkaya'nın açıkladığı “En İyi Kurmaca Film” ödülünü, Selin Aktaş'ın yönetmenliğini yaptığı "İntihar Bekçisi" filmi kazandı. Jüri üyeleri Salih Erturan ile Zekiye Kaçak Bakırhan'ın açıkladıkları “En İyi Belgesel Film” ödülünü ise Başak Çardak'ın yönetmenliğini üstlendiği "Safranbolu'nun Altın Çiçeği Safran" filmi kazandı. Jüri üyelerine anı tabağı ve teşekkür belgelerinin takdimi ile sona eren törenin ardından, tüm konuklar arka bahçede düzenlenen etkinliğe katıldılar.

Son Güncelleme Tarihi: Per, 23/05/2024 - 17:01