4. SineKültür Kısa Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümümüz tarafından düzenlenen “4. SineKültür Üniversitelerarası Kısa Film Festivali”ne, 22-24 Mayıs tarihleri arasında Ataköy yerleşkemiz ev sahipliği yaptı.

Türkiye’nin farklı illerinden yirmiden fazla üniversiteden yetmiş dört filmin başvurduğu festivalde, ön jüri tarafından ‘Belgesel’ ve ‘Kurmaca’ kategorilerinde toplam on iki kısa film finalist olarak belirlendi. Finale kalan filmlerin gösterimi, festivalin birinci gününde Önder Öztunalı Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Festivalin ikinci günü, 2022 senesinde kaybettiğimiz, uzun yıllar üniversitemizde sinema eğitimine katkıda bulunmuş değerli yönetmen Oğuzhan Tercan’ı anma törenine ayrıldı. Festivalin üçüncü ve son gününde ise ödül töreni yapıldı. Festival, Sinema Kulübü tarafından düzenlenen şenlikle sona erdi.

Festivalin ‘Kurmaca’ kategorisi jüri üyeliğini Yönetmen Gözde Kural, Yapımcı Tayfur Aydın ile Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü akademisyenlerimizden Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Zengin; ‘Belgesel’ kategorisi jüri üyeliğini ise Yönetmen & Yapımcı Aslı Akdağ, Doç. Dr. Mesut Aytekin ve Doç. Dr. Remziye Köse Özelçi üstlendi.

Festivalin ödül töreni, 24 Mayıs Çarşamba günü Önder Öztunalı Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Üstünipek ile Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Perihan Taş Öz'ün açılış konuşmalarının ardından “En İyi Belgesel Kısa Film” ve “En İyi Kurmaca Kısa Film” ödülleri kazananlara takdim edildi.

‘Belgesel’ dalında Yalçın Çiftçi’nin yönetmenliğini yaptığı “Başımdaki Dünya”; ‘Kurmaca’ dalında ise Arif Canpolat’ın yönetmenliğini üstlendiği “Kuşlar İşer mi?” isimli filmler ödüle layık görüldü.

Finalist filmlerin ekipleri, jüri üyeleri ve öğrencilerin katıldığı ödül töreninin ardından, Ataköy yerleşkesi arka bahçede düzenlenen kapanış kokteyli ile festival sona erdi.


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 12/06/2023 - 12:49