2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) 2023-2024 Akademik Yılı; Mütevelli Heyet Başkanımız Dr. Bahar Akıngüç Günver, Rektörümüz Prof. Dr. Fadime Üney Yüksektepe, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Gülce Öğrüç Ildız ile akademik-idari kadro ve öğrencilerin katılımıyla 4 Ekim 2023 Çarşamba günü saat 09.30'da Akıngünç Oditoryumu ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen törenle açıldı. 

Şair Yazar Sunay Akın’ın davetli olduğu tören, Rektörümüz Prof. Dr. Fadime Üney Yüksektepe ve Mütevelli Heyet Başkanımız Dr. Bahar Akıngüç Günver’in açılış konuşmalarıyla başladı. 

14 Eylül 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı kararıyla asaleten görevini devralan Prof. Dr. Fadime Üney Yüksektepe mesajında üniversiteye yeni başlayan öğrencilere şu mesajı verdi: "Sizler ülkemiz ve üniversitemiz adına çok anlamlı bir tarihte gençlik yıllarınızdaki en güzel sayfayı çevirdiniz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında üniversiteli oldunuz. Lisans öğrencilerimizin yaklaşık mezuniyetlerinin denk geleceği 2027 yılında üniversitemizin 30’uncu kuruluş yılını kutlayacağız. Bizim için böylesine anlamlı iki ayrı zaman diliminde sizinle yolumuzun kesişmesi çok kıymetli. Her birinizi en içten dileklerimle tebrik ediyorum. Kültür ailemize hoş geldiniz." 2023 yılında deprem bölgelerinden gelen öğrencilere de seslenen Rektörümüz, Üniversite ve Kurucu Vakfın bu süreçte açılan yaraları sarmak için el birliğiyle hareket edeceğini sözlerine ekledi. 

Açılış Gündemi 2023-2027 Stratejik Planı 

Mütevelli Heyet Başkanımız Dr. Bahar Akıngüç Günver ve Rektörümüz Prof. Dr. Fadime Üney Yüksektepe, akademik-idari personele ve öğrencilere yönelik mesajlarında üniversitemizin 2023-2027 tarihli "Stratejik Planı"na da dikkat çektiler. 

Mütevelli Heyet Başkanımız Dr. Bahar Akıngüç Günver, "Rektörümüz; şeffaflık, öğrenciye, eğitime, meslektaş olarak birbirimize ve ülkemize sorumluluğumuzu kapsayan 2023-2027 Stratejik Planımızı Kalite Birimi ile birlikte titizlikle yöneterek çalıştı. Stratejik Planın içselleşmesinde ve izlenmesinde üniversitemizin yüksek bir eforla çalışmasını ve Rektörümüze tam destek sağlamasını önemle rica ediyorum. Prof. Dr. Fadime Üney Yüksektepe’ye de bu vesileyle başarılı ve sağlıklı bir görev dönemi diliyorum." ifadelerini kullandı.

Cumhuriyetin 100’üncü yılının ve üniversitemizin 30’ncu yaşının 2023-2027 yıllarını kapsayan Stratejik Planımızı hazırlarken en önemli ilham kaynağı olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Fadime Üney Yüksektepe, "Stratejik Planımızda sektör ile iş birliğini, uygulamalı eğitimi, disiplinler arası çalışmaları, akreditasyonu, dijitalleşmeyi, öğrenci temsiliyetini, üniversitemizin uluslararası tanınırlığını ve sosyal sorumluluk faaliyetlerinin artırılmasını başlıca hedefler olarak belirledik. Ülkemizdeki yükseköğretime ve gençlerimizin geleceğine katma değer sağlamaya odaklandık. Çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılığı da içeren planımızın açık ve anlaşılır olmasına özen gösterdik. Şunu belirtmek isterim ki, planlar deneyim kazandıkça, zamanla değişir ve iyileştirilir. Stratejik Planımızın çoğul bir eylem ruhu ile başarıya ulaşabileceğine inanıyorum." dedi. 

Programın onur konuğu olarak İstanbul Kültür Üniversitesi Ailesi ile buluşan Şair & Yazar Sunay Akın ise Cumhuriyetin 100’üncü yıl kazanımlarını eğitim, bilim ve düşünce ölçeğinde değerlendirdi. Kız çocuklarının eğitimi, düşündüren ve sorgulamayı cesaretlendiren eğitim anlayışının bir Cumhuriyet mirası olduğunu dile getiren Akın, İstanbul Kültür Üniversitesi’nin kültüre ve sanata verdiği destek nedeniyle, üniversiteye ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. 


 


Son Güncelleme Tarihi: Per, 26/10/2023 - 10:01