2019 Mezuniyet Töreni Yapıldı

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ), 2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni ile mezunlarını geleceğe uğurladı.

2018-2019 akademik yılı mezunu öğrencilerimizi; öğrenci, öğretim üyeleri ve velilerimizin de katıldığı tören ile geleceğe uğurladık. 2 Temmuz 2019 Salı günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda yedi fakülte ve iki meslek yüksekokulundan mezun olan yaklaşık 2 bin 500 öğrencinin kep attığı mezuniyet töreninde, kuruluşumuzdan bu yana geçen 22 yılda 30 farklı ülkeden 28 binin üzerinde genci mezun etmenin haklı gururunu yaşadık.

Müzik dinletisiyle başlayan renkli törene, Mütevelli Heyet Başkanımız Dr. Bahar Akıngüç Günver, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Güzel, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nihal Sarıer, akademik kadro, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Törenin açılış konuşmalarını İKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Bahar Akıngüç Günver, İKÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Güzel, İKÜ 2016 mezunu Kaan Şahin ile okul birincileri Damla Şevval Erkent ve Mehmet Akgün yaptı.

Bahar Akıngüç Günver

İKÜ Mütevelli Heyet Başkanı
Dr. Bahar Akıngüç Günver

"BUGÜN BİR SON DEĞİL"

"Yaşam, dünyaya kattığınız anlamların toplamıdır” diyen Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Bahar Akıngüç Günver, “Bu noktada kattığınız anlamların kalitesinde kültürünüz belirleyici olacaktır. Kültür bu yaşamda sahip olduğunuz en önemli güçtür. Gün olur size öğretilen bilgiler eskir. Kullandığınız teknolojiler, ilgi alanlarınız değişir. Paylaşmaya emek vermeye, duymaya, dik durabilmeye dair verdiğiniz her sınav bir deneyimdir. Dünyayı körelten ya da yücelten insanlardır. Sizden ricam, iyi insan olmaya dair çabanıza hiçbir karanlık noktanın etki etmesine izin vermeyin. Unutmayın ki;  bugün bir son değil, aslında yeni bir başlangıçtır. Öğrenme, yeni bilgiler edinme yolunda okulumuzun kapısı her zaman size açık. Umudunuz bol, yolunuz her zaman açık olsun."
Konuşmanın tamamı için lütfen tıklayın...

"KENDİ YOL HARİTANIZI HAZIRLAYIN"

"Değerli mezunlarımız, üniversitemizin kapısından içeri adım attığınız ilk andan mezuniyetinize kadar birçok anı biriktirdiniz. Güçlü ağlarla örülmüş yeni arkadaşlıklar kurdunuz. Yarından itibaren hayata karşı duruşunuzu sergilemede bu ilişkilerin son derece önemli olduğunu göreceksiniz. Şimdi yeni bir adım atma zamanı. Hiçbir şeyin size bu adımı atmadan alıkoyamayacağına eminim. Uzun ve ince bir yoldu. Dünyadaki ve ülkemizdeki ekonomik, politik ve sosyal süreçler dikkate alındığında sürekli güçlüklerle karşılaşacağınızı, sürekli başarının mümkün olmayacağını ve hatta başarınızın engelleneceğini aklınızda tutun. Ancak her durumda umutsuzluğa kapılmadan, kendinize, bilginize, demokrasiye olan inancınızla, haksızlığa karşı göstereceğiniz dirençle kendiniz, ülkeniz ve dünya için en iyisini yapacağınızı göreceksiniz. Yaşam serüveninizin bundan sonraki başlangıçlarında başkalarının çizdiği haritaları bir kenara atın ve kendi haritanızı hazırlayın. Profesyonel yaşamınızda büyük değerler üreteceğinize inanıyorum ve güveniyorum. Aldığınız eğitimle bunu başaracak donanımı elde ettiniz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, topluma ve ülkeye hizmet amacıyla geleceği kurgulayacağınıza olan inancım tamdır.  Hepinize başarılar diliyorum."
Konuşmanın tamamı için lütfen tıklayın...

Erhan Güzel

İKÜ Rektörü
Prof. Dr. Erhan Güzel

2019 mezuniyet

 

2019 mezuniyet

 

BİRİNCİLİĞİ PAYLAŞTILAR
Okul birinciliğini gösterdikleri üstün başarı ile Uluslararası Ticaret Bölümü mezunu Damla Şevval Erkent ve Uluslararası Ticaret Bölümü mezunu Mehmet Aygün paylaştı. Törende konuşma yapan mezun öğrencilerimiz;

“En büyük hedefim klinik psikolog olmak”

“Bölümümde birinci olmayı bekliyordum ancak okul birinciliği sürpriz oldu.  İş yerinde aldığım bir telefonla okul birincisi de olduğumu öğrendiğim.  O an hissettiğim duygu tarif edilemezdi. Bu başarıyı elde etmek için çok çalıştım. Benim için zorlu bir yolculuktu. Günde 15 sınava girdiğim ve sabahladığım günlerim oldu.  Bu süreçte ailem, hocalarım ve arkadaşlarım her zaman en büyük destekçim oldu. Onların verdiği motivasyonla başarılı oldum. Nitekim okulu yalnızca derslerden ibaret bir çatı olarak görmedim. Farklı düşüncelerden farklı bakış açıları öğrendim. Boş vakitlerimde nasıl dolu dolu yaşayacağımı öğrendim. Staj ve ders açısından çok yoğun bir dönem geçirdim. Gönüllü projelere katıldım. Bunun yanı sıra en büyük hedefim psikolog olmaktı. Okulumuzun çift anadal programı sayesinde Psikoloji Bölümü’ne de girdim. En büyük hedefim klinik psikolog olmak.”
Konuşmanın tamamı için lütfen tıklayın...

Damla Şevval Erkent

Okul Birincisi Damla Şevval Erkent (Uluslararası Ticaret Bölümü)

Mehmet Akgün

Okul Birincisi Mehmet Akgün (Uluslararası Ticaret Bölümü)


4 sene önce çıktığım bu yolu başarılı bir şekilde birincilikle bitirdim. Gururluyum,  güzel duygular hissediyorum. Çok çalıştım ve başardım. Okul hayatım boyunca 3 kez staj yaptım. Mesleğimi seçmek ve hangi alanda mesleğimi yapacağımı belirlemek için yaptığım stajlar çok yardımcı oldu. Şu an çalışıyorum. Hedefim mesleğimde iyi bir yere gelip, kendimi geliştirmek” şeklinde konuştu.
Konuşmanın tamamı için lütfen tıklayın...

Törende söz alan 2015 Endüstri Mühendisliği Mezunumuz Kaan Şahin ise;

“İstanbul Kültür Üniversitesi'nde Kazandığınız Değerlere Sahip Çıkın”

"Şu anki duygularınızı, akıl karmaşasını tahmin edebiliyorum; ancak size tavsiyem bugünün, şu anın tadını çıkarmanız. Geleceğinize yön verecek olan ilk adımı okuyacağınız bölümü, üniversiteyi seçerek attınız. İstanbul Kültür Üniversitesi’ni tercih ederek bugün başarmak ve hedefe ulaşmak için gerekli şartlardan ilki ve bence en önemlisini gerçekleştirdiniz. Bundan sonrası için her şey doğru Üniversiteyi seçebilmek gibi doğru kararlar almanıza bağlı. Bu kararları hayata geçirmek için üniversitemizin bizlere kattığı bazı değerler var; sorgulama, iletişim, paylaşım, özgüven ve liderlik gibi. Şu an etrafınıza iyice bakın. Aranızdan pek çok arkadaşınızı liderlik pozisyonunda göreceksiniz. Bazılarınız göz önünde olmak istemese de fark yaratan bireyler olacaklar. Çünkü biraz önce saydığım Kültür değerleri sizi öne çıkaracak."
Konuşmanın tamamı için lütfen tıklayın...

 

kaan şahin

Kaan Şahin 2015 Mezunu (Endüstri Mühendisliği)


Mezuniyet töreni, fakülte birincilerine ödüllerinin takdim edilmesi ve öğrencilerin diplomalarını almalarıyla devam etti. Tören, öğrencilerin mezuniyet andını okuması ve keplerini coşkuyla havaya fırlatmalarıyla sona erdi.

 


Son Güncelleme Tarihi: Per, 22/08/2019 - 15:54