İKÜ Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Sektör Kampüste Programı’nın Paydaşı Oldu

Eki
Ekim 2, 10:07 öö

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde hayata geçirilen ve Milli Teknoloji Hamlesi’ne öncülük edecek gençlerin yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla kurulan Milli Teknoloji Akademisi’nin dijital öğrenme platformu Sektör Kampüste Programı’nın paydaşı oldu.
Öncelikli alanlarda yetişmiş insan kaynağını artırmak hedefiyle hayata geçirilen Sektör Kampüste Programı, sektör çalışanları ile üniversite öğrencilerini bir araya getirerek, öğrencilerin en güncel bilgileri sektör profesyonellerinden öğrendiği üniversite-sanayi işbirliğini verimli ve etkili bir noktaya taşımayı hedeflemektedir. Aselsan, STM, Turkcell, TUSAŞ, TÜBİTAK gibi ülkemizin önde gelen firmaları tarafından üniversitelerde MTH koduyla kredili olarak açılan uzaktan senkron dersleri kapsayan Sektör Kampüste Programı ile, gelişen teknolojilere yönelik ihtiyaç duyulan yetkinlikleri uygulamalı çalışmalarla geliştirmek için iş dünyası ile iç içe bir eğitim modelinin geliştirilmesi ve iş dünyasının üniversitelerin içine dahil edilmesiyle kurumların karşılıklı olarak gelişimlerine katkıda bulunulması hedeflenmektedir. Ayrıca, öncü firmalarla doğrudan iletişim kuran öğrencilere, staj ve kariyer fırsatlarına kolay erişim sağlanarak istihdam olanaklarında önemli bir adım atılmış olurken, firmalara da nitelikli insan kaynağına daha rahat ulaşabilme ve yetiştirme imkanı sunulmaktadır.

Program kapsamında 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güz yarıyılında İKÜ Mühendislik Fakültesinde ilk olarak MTH0001-Introduction to Process Mining dersi verilecektir. Gelecek dönemlerde İKÜ’de program kapsamında daha fazla dersin açılması planlanmaktadır.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan İKÜ Rektörü Prof. Dr. Fadime Üney Yüksektepe, projenin kısa sürede etkisini göstereceğine inandığını belirterek: “Milli Teknoloji Akademisi çatısı altında yürütülecek, erişilebilirliği ve fırsat eşitliğini temel alan program ile öğrenciler henüz üniversitedeyken, sektörden yetkin kişilerle bir araya gelerek iş dünyasında hızla gelişen güncel uygulamalara ulaşabilme ve firma profesyonellerinden ders alarak iş hayatına hazırlanabilme olanağına sahip olacaklardır. Program kapsamında 2023-2024 güz döneminde, Milli Teknoloji Akademisinin altyapısı kullanılarak uzaktan senkron olarak açılacak 151 seçmeli ders, sektördeki en iyi 40 firmada çalışan uzmanlar tarafından verilecektir. Eğitim dönemi sonrasında, dersi alan öğrencilerin yüzde 5’i ise staj programı için değerlendirmeye alınacak ve başarılı olan öğrenciler stajını söz konusu kuruluşlarda yapabileceklerdir. İKÜ olarak Sanayi Bakanlığımızın Milli Teknoloji Hamlesi’nin paydaşı olmaktan büyük heyecan duyuyoruz. İlk olarak bu dönem Mühendislik Fakültesi’nde 1 ders ile başladık. İlerleyen dönemlerde diğer fakültelerimiz de sürece dahil olacaktır. Desteklerinden dolayı Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır’a, projenin hayata geçirilmesinde emeği olanlara teşekkür ediyor, eğitimleri alacak öğrencilerimize başarılar diliyorum” diye konuştu.

İKÜ Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Sektör Kampüste Programı’nın Paydaşı Oldu

Son Güncelleme Tarihi: Pt, 02/10/2023 - 13:14