Eğiticinin Eğitimi Program Duyurusu

Nisan 3, 5:38 ös

Üniversitemizde görev yapan tüm akademisyenler için Eğiticinin Eğitimi Programı 01 Nisan 2024 tarihinde başlayacaktır ve asenkron olarak CATS platformunda yer alan "EĞİTİCİNİN EĞİTİMİ" sayfasında yürütülecektir. 01 Nisan 2024 tarihinde başlayacak olan programa Eğiticinin Eğitimi Sertifikası olmayan Araştırma Görevlisi Adayı ve Araştırma Görevlisi kadrolarında görev yapan akademisyenlerimizin katılımı zorunludur. Diğer kadrolarda bulunan öğretim elemanlarımız ve idari kadrolarda görev alan çalışma arkadaşlarımız da isterlerse başlayacak olan 2024 yılının bu ilk programına gönüllü olarak katılabilirler. Katılımı zorunlu akademisyenlerimizin sisteme eklenmesi üniversitemiz tarafından gerçekleştirilecektir. Gönüllü olarak katılmak isteyen çalışma arkadaşlarımız ise programa eklenebilmesi için e.yucesan@iku.edu.tr adresine adı-soyadı ve görev yaptığı fakülte/bölüm/program/idari birim bilgilerini göndermeleri gerekmektedir. Program tüm çalışanlarımız için ücretsizdir.

Eğitimin amacı, katılımcılara, eğitimlerde kullanılan temel kavramlar, eğitim ilkeleri ile eğitimde grup ve bire bir öğretim yöntemlerinin öğretilmesi suretiyle eğitimcilik becerilerinin kazandırılması ile eğitimcilik niteliklerinin geliştirilmesidir. YÖKAK tarafından yapılması zorunlu olan bu eğitim asenkron ortama taşınarak bir iyileştirme ve kolaylaştırma yapılmıştır.

Katılımcılar, Eğiticinin Eğitimi'ne ait derslerin kayıtlarına ve kaynaklarına 01 Nisan 2024 ile 04 Mayıs 2024 tarihleri arasında, bir ay süreyle, CATS sisteminde oluşturulmuş olan "EĞİTİCİNİN EĞİTİMİ" sayfasından ulaşabileceklerdir. Eğitimin sertifika sınavı 06 Mayıs 2024 ile 12 Mayıs 2024 tarihleri arasında CATS üzerinden online olarak gerçekleştirilecektir. Katılımcılarımız bu tarihler arasında istediği gün ve saatte sınava iki defa girebileceklerdir. Katılımcılarımıza, başarılı olma durumlarında Eğiticinin Eğitimi Sertifikası verilecektir. Her eğitim dönemi sonunda başarılı/başarısız olan akademisyenlerin bilgileri görev yaptığı Dekanlık/Müdürlük ile paylaşılacaktır.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.
Prof. Dr. Fadime YÜKSEKTEPE

Son Güncelleme Tarihi: Çar, 03/04/2024 - 20:39