Yeni Koronavirüs Hastalığı (COVID-19) BİLGİLENDİRME

Mar
Mart 11, 12:36 ös

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklama doğrultusunda 16 Mart 2020 Pazartesi gününden itibaren üniversitemizde eğitim-öğretime 3 hafta ara verilecektir.

Yeni Koronavirüs Hastalığı (COVID-19) Salgını Kapsamında Üniversitemizde Alınan Tedbirler;

ÖĞRENCİ

1. Öğrencilerin, üniversite faaliyetleriyle ilgili olmak üzere eğitim öğretim faaliyetleri, akademik değişim programları, sosyal faaliyetler, kültürel geziler, sportif faaliyetleri, müsabaka vb. önceden planlanmış olanlar dâhil tüm üniversitenin bilgisi ve iznine tabi yurtdışı çıkışları ikinci bir duyuruya kadar iptal edilecek.

2. Tüm sağlık programları, fen ve mühendislik programları ile ön lisans, lisans düzeyindeki staj, intern’lük ve uygulamalı eğitimlere devam eden öğrenciler de tatil kapsamında olacak.

3. Tüm öğrenciler (Türk ve yabancı uyruklu), yurt dışına çıktıkları takdirde, dönüşte sorun yaşayabileceklerdir, uçuşları iptal edilebilir, döndüklerinde en az 14 gün yerleşkelere girişlerine izin verilmeyecektir.

PERSONEL

1.Akademik ve idari personelden, rektör, rektör yardımcıları, dekanlar, bağımsız vakıf meslek yüksekokulu müdürleri, yüksekokul müdürleri, konservatuar müdürleri hariç olmak üzere 60 yaş üzerinde bulunanlar ile kronik hastalığı bulunanlar, engelli ve hamile olanlar idari izinli sayılacak. Bu kriterlere uymayan ancak izin kullanmak isteyen personele “yıllık izin” kullandırılacaktır.

Bu bağlamda, yukarıdaki tanımlamalar doğrultusunda izin kullanacak olan tüm idari/akademik personelin izin formu doldurması gerekmektedir.

2. Akademik ve idari personelin önceden planlanmış olanlar dâhil, tüm yurtdışı çıkışları yurtiçi seyahatleri ikinci bir duyuruya kadar iptal edilmiştir.

Rektörlük Makamı Onayı ile Mart ayı boyunca yurt içi ve yurt dışı tüm seyahatler durdurulmuş ve üniversitemizdeki tüm etkinlikler (Sempozyum, konferans, konser, Erasmus vb.) 12 Mart 2020 tarihinden itibaren ikinci bir duyuruya kadar iptal edilmiştir.

COVID-19’a karşı temizlik, restoran, yemekhane ve servis görevlilerimiz özel olarak eğitilmiş ve yerleşkelerimizde satışı gerçekleştirilen gıda ürünlerinin denetimlerinin sıklaştırılmıştır.

Ayrıca, Yükseköğretim Kurulu’nun 6 Mart 2020 tarihinde yayınladığı “Yeni Koronavirüs Hastalığı (COVID-19)  Hakkında Yükseköğretim Kurumlarında Alınacak Tedbirlere İlişkin Öneriler” kapsamında tüm çalışmalarımız sürdürülmektedir. Bu kapsamda, virüs enfeksiyonu görülen ülkelerden Türkiye’ye gelen üniversitemiz akademik-idari personeli ve öğrencilerinin 14 gün evlerinde kalması, ateş ve öksürük belirtisi göstermedikleri takdirde 14. günün sonunda üniversiteye dönmeleri hususunda gerekli özenin gösterilmesini rica ederiz.

6 Mart 2020 tarihli YÖK Kararı için tıklayınız.

Kamu Görevlilerinin Yurt Dışına Çıkış İzni ile ilgili Resmi Gazetede yayımlanan genelge için lütfen tıklayın.

Sağlık Bakanlığından gelen bilgilendirmeler doğrultusunda alınan önlemler çerçevesinde; yurt dışında olup yurda dönen tüm akademik/idari personel ve öğrencilerimiz, dönüş tarihinden itibaren 14 gün süre ile idari izinli sayılacaklardır. İlgili kişilerin pasaportlarının giriş damgası olan sayfasını aşağıdaki e-posta adreslerine göndermeleri gerekmektedir.
Öğrenci : ogrenci.isleri@iku.edu.tr
Personel: ik@iku.edu.tr

Yeni Koronavirüs Hastalığı (COVID-19)  ile ilgili merak edilenler

Yeni Koronavirüs Hastalığı (COVID-19)  Nedir?

Korona virüsler; MERS soğuk algınlığı, Ortadoğu solunum sendromu, SARS ve şiddetli akut solunum yetmezliği sendromu Korona virüsü arasında dağılım gösteren bir virüs ailesidir.

Yeni Koronavirüs Hastalığı (COVID-19)  Nasıl Yayılır?

Korona virüsler genellikle hayvanlar arasında yayılım göstermektedir. Ancak bazı Korona virüsler hayvanlardan insanlara bulaşabilir. Buna yayılma etkisi denmektedir.

Yeni Koronavirüs Hastalığı (COVID-19)  Nasıl Bulaşır?

Yapılan araştırmalara göre Korona virüsü ağız, göz ve burun gibi bölgelerden temas yoluyla bulaşmaktadır. Bu araştırmalarda, virüsün hava yoluyla bulaştığını gösteren herhangi bir sonuç elde edilmemiş olmakla beraber, virüsün konak dışında yaklaşık 3 gün hayatta kalabildiği tahmin ediliyor.

Bu temas hasta bir bireyin üzerinize ya da sizin temas edebileceğiniz herhangi bir yüzeye hapşırması ve ya öksürmesiyle direkt ya da dolaylı yoldan gerçekleşebilir. Eğer hasta olduğunuzu düşünüyorsanız çevrenizi korumak için maske takmalısınız.

Son haftalarda kamuoyunda sıkça yer alan ve küresel bir tehdit konumuna gelen Yeni Koronavirüs Hastalığı (COVID-19)  ile mücadele ve önlem alma konusunda İstanbul Kültür Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan doküman için lütfen tıklayınız...

Detaylı bilgi içi T.C. Sağlık Bakanlığı web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Son Güncelleme Tarihi: Çar, 18/03/2020 - 13:10