“Türkiye'de Sivil Havacılık”

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Meslek Yüksekokulu (MYO) Havacılık Programları ile Havacılık Kulübü iş birliğinde, 18 Ekim Çarşamba günü Önder Öztunalı Konferans Salonu'nda "Türkiye'de Sivil Havacılık" başlıklı etkinlik gerçekleştirildi. Havacılık sektörünün ve öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği etkinliğe, Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet T. Nane konuşmacı olarak katıldı.

İKÜ Meslek Yüksekokulu Havacılık Programları; son dönemde elde ettiği “Sivil Havacılık Yer Eğitimi” sertifikalarıyla, akreditasyonlarıyla, eğitim-öğretim uygulamalarıyla ve sektörün geleceğine yönelik planlamalarıyla etkinlikte büyük beğeni topladı. Bu değerli bilgileri katılımcılarla paylaşan sektörün duayen ismine, etkinlik sonunda Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Özer tarafından plaket takdim edildi. 

Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi H. Neyir Tekeli ve Öğr. Gör. Evren Yılmaz’ın üstlendiği etkinlikte; ülkemizdeki sivil havacılığın mevcut durumu, Pegasus Havayolları'nın gelecek planları, üniversite-sektör iş birlikleri, sivil havacılık sektöründe yeni yetişen, yetkinlik sahibi genç istihdamına yönelik sektör talepleri, staj ve staj sonrası istihdam, üniversite-sektör iş birliğinin önemi gibi konular ele alındı.

Etkinliğin ardından, Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet T. Nane, Rektörümüz Prof. Dr. Fadime Üney Yüksektepe'yi makamında ziyaret etti. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Gülce Öğrüç Ildız ve Genel Sekreterimiz Ender Rıza Ekici'nin de katıldığı görüşmede, üniversite-sektör iş birliği üzerinde duruldu.


Son Güncelleme Tarihi: Per, 19/10/2023 - 11:09