Yaşadıkça Eğitim Dergisi'nin Yeni Sayısı Yayınlandı

"Değerli Araştırmacılar,

Üniversitemiz tarafından çıkarılan hakemli bilimsel dergi olan Yaşadıkça Eğitim Dergisi'nin 2022’nin ilk sayısı olan 36. cilt 1. sayısı, 14 araştırma makalesi ile yayınlandı.

Sizleri birbirinden değerli araştırmaların yer aldığı makaleleri incelemeye, okumaya ve meslektaşlarınız ile paylaşmaya davet ederiz.

T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi ve Deutsche Management Akademie Niedersachsen (DMAN) İş Gücü Sözleşmesi Törenle İmzalandı

T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi ve Almanya Hükümeti tarafından yetkilendirilmiş eğitim kurumlarından Deutsche Management Akademie Niedersachsen (DMAN) (Aşağı Saksonya Alman Yönetim Akademisi) arasında gerçekleştirilen iş birliği sözleşmesi; Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Bahar Akıngüç Günver, Rektör Prof. Dr. Hanife Öztürk Akkartal, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dr. hc. Mult. Bahri Öztürk, Hukuk Fakültesi akademik kadrosundan İKÜ Almanya Kariyer ve İş Gücü Program Koordinatörü Öğr. Gör. Nilüfer Köker’in Üniversitemizi temsil ettikleri törenle 19 Ocak 2022 Çarşamba günü imzalandı.

İKÜ Hukuk Fakültesi - Nagel Schösser İş Birliği

Mütevelli Heyet Başkanımız Dr. Bahar Akıngüç Günver, Rektörümüz Prof. Dr. Hanife Öztürk Akkartal ve Hukuk Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Dr. h.c. mult. Bahri Öztürk; Hannover ziyaretinde Almanya'nın en prestijli hukuk bürolarından biri olan Nagel Schösser'in kurucusu Prof. Michael Nagel ile İKÜ Hukuk Fakültemiz arasında yapılabilecek iş birlikleri hakkında görüşme yaptılar.

“MODOKO'da Kamusal Açık Alanlar Fikir Projesi Öğrenci Yarışması” Ödül Töreni ve Sergisi

İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörlüğü ile MODOKO Yönetimi arasındaki protokol çerçevesinde; Üniversite-Sanayi iş birliği kapsamında ülkemizde yetişen nitelikli iş gücünün desteklenerek öğrencilerin meslek hayatına atılmadan önce uygulamalı çalışma yapabilmelerine ve nitelikli şekilde yetişmelerine destek olabilmek amacıyla İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Bölümü ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü lisans öğrencileri arasında Eylül 2021'de “MODOKO'da Kamusal Açık Alanlar Fikir Projesi Öğrenci Yarışması” başlatıldı. Yarışmanın ödülleri ise Aralık 2021'de belirlendi.

“Hayal Edin Gerçekleştirelim Sosyal İnovasyon Fikir Yarışması” Bilgilendirme Toplantısı

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Meslek Yüksekokulu (MYO) Bankacılık ve Sigortacılık Programı ile Kredi Kayıt Bürosu iş birliğinde, İKÜ öğrencilerini “Hayal Edin Gerçekleştirelim” Sosyal İnovasyon Fikir Yarışması hakkında bilgilendirmek amacıyla 24 Ocak 2022 Pazartesi günü saat 19.00’da Microsoft Teams uygulaması üzerinden online toplantı düzenlenecek.

İKÜ İşaret Dili Korosu’ndan Rektörümüz Prof. Dr. Hanife Öztürk Akkartal’a Ziyaret

İKÜ İşaret Dili Korosu Şefi Gökben Keleş ve üç öğrenci, 13 Ocak 2022 Perşembe günü Rektörümüz Prof. Dr. Hanife Öztürk Akkartal’ı ziyaret ettiler. Kendilerini tanıtan koro öğrencileri, İKÜ İşaret Dili eğitimleri aracılığıyla yarattıkları farkındalığı Rektörümüze aktardı. Eğitim sonrası oluşturulan İşaret Dili Korosu etkinliklerinden ve katıldıkları programlardan da bahseden öğrencilerimiz, Rektörümüz Prof. Dr. Hanife Öztürk Akkartal’ı Mayıs ayında gerçekleştirilmesi planlanan konsere davet ettiler.

Mimarlık Fakültesi Akademik Kurulu, Rektörümüz Prof. Dr. Hanife Öztürk Akkartal’ın Katılımıyla Gerçekleştirildi

Mimarlık Fakültesi Akademik Kurulu, 12 Ocak 2022 Çarşamba günü Rektörümüz Prof. Dr. Hanife Öztürk Akkartal’ın katılımıyla Önder Öztunalı Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Mimarlık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu’nun; fakülteyi kuruluşundan bu yana değerlendirdiği, sorunları ve ileriye yönelik hedefleri kapsayan sunumunun ardından, Mimarlık Bölümü ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğretim elemanlarının dilek ve önerileri Rektörümüz tarafından değerlendirildi.