T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi ve Deutsche Management Akademie Niedersachsen (DMAN) İş Gücü Sözleşmesi Törenle İmzalandı

T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi ve Almanya Hükümeti tarafından yetkilendirilmiş eğitim kurumlarından Deutsche Management Akademie Niedersachsen (DMAN) (Aşağı Saksonya Alman Yönetim Akademisi) arasında gerçekleştirilen iş birliği sözleşmesi; Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Bahar Akıngüç Günver, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dr. hc. Mult. Bahri Öztürk, Hukuk Fakültesi akademik kadrosundan İKÜ Almanya Kariyer ve İş Gücü Program Koordinatörü Öğr. Gör. Nilüfer Köker’in Üniversitemizi temsil ettikleri törenle 19 Ocak 2022 Çarşamba günü imzalandı. DMAN direktörü Alexander Wurst’un hazır bulunduğu sözleşme törenine Aşağı Saksonya Eyalet Başbakanı Stephan Weil, Almanya Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Almanya'da seçilen ilk Türk kökenli belediye başkanı (Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı) Belit Onay da katıldılar. 

Hannover Belediyesi ve Büyükelçilikten Sözleşmeye Tam Destek 

Hannover Belediye Başkanı Belit Nejat Onay, İstanbul Kültür Üniversitesi üst yönetimini Rathaus’da ağırladığı buluşmada; DMAN ve İstanbul Kültür Üniversitesi arasında imzalanan iş gücü projesine tam destek vereceğini kaydetti. İmza töreni sonrası Türkiye Hannover Başkonsolosluğu’nun Türkiye Berlin Başkonsolosluğu nezdinde verdiği resepsiyonda DMAN ve İKÜ üst yönetimini ağırlayan Almanya Büyükelçisi Ahmet Başar Şen ise sözleşmenin Türk-Alman ilişkilerine önemli katkılar sağlayacağını belirtti. 

 

Kültür’den Yeni İş Birlikleri için Temaslar 

Almanya İş Gücü Sözleşmesi kapsamında gerçekleştirilen ziyarette, üniversitenin yeni iş birliklerine yönelik bir dizi temasta da bulunan Başkan Akıngüç Günver, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dr. hc. Mult. Bahri Öztürk ve Birim Koordinatörü Öğr. Gör. Nilüfer Köker; Almanya’nın en prestijli hukuk bürolarından biri olan Nagel Schösser'in kurucusu Prof. Michael Nagel ile görüşme gerçekleştirdiler.

 

 


İmzalanan sözleşme sonrasında Hannover Başkonsolosluğu’nda İstanbul Kültür Üniversitesi’ne özel olarak düzenlenen resepsiyona katılım gösterildi. Başkonsolos Sayın Gül Özge Kaya konuşmasında “Bugün İstanbul Kültür Üniversitesi ile Alman Yönetim Akademisi Aşağı Saksonya arasındaki nitelikli iş gücü projesinin uygulanmasına yönelik sözleşmenin imzalanmasına tanıklık etmekten büyük mutluluk duyduk. Bu sözleşmenin, gelecekte hem akademik hem de ekonomik alanlarda ve daha pek çok başka alanda ilişkilerimizi güçlendireceğine ve ülkelerimiz arasındaki iş birliğinin pekiştirilmesine katkıda bulunacağına inancım tamdır. Başkonsolosluk olarak, sözleşmenin içeriğini uygulamada size her zaman destek olmaya hazırız ve bir irtibat kişisi olarak ihtiyaç duyduğunuz her an yanınızdayız.” dedi.

 

Gül Özge Kaya

 

Ahmet Başar Şen ve Dr. Bahar Akıngüç Günver

 

Almanya ziyaretinin ikinci gününde adres Berlin’di. Berlin’de Türk ve Alman Ticaret ve Sanayi Odası ziyareti ile iki ülke, iki kültür adına dünya kalkınmasına katmadeğer sağlayacak alanlar konuşuldu. İstanbul Kültür Üniversitesi ile DMAN arasında yapılan iş birliği detaylı bir şekilde anlatıldı.

 

 

Berlin’deki ikinci ziyaret ise Federal Almanya Dışişleri Bakanlığı Türkiye Masası ile gerçekleştirildi. Almanya-Türkiye Kariyer ve İşgücü Programı’nın detayları Türkiye Masası ile paylaşıldı. Programın geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması adına Federal Almanya Dışişleri Bakanlığı Türkiye Masası yetkilileri de destek vereceklerini belirttiler.

 

Almanya Bild Gazetesi’nde çıkan iş birliği haberi 

Almanya Bild Gazetesi’nde çıkan iş birliği haberi

Hürriyet Avrupa’da yayınlanan habere: https://www.hurriyet.com.tr/avrupa/birbirine-bagli-az-ulkelerden-biriyiz-41986344 adresinden ulaşabilirsiniz.
 
Aşağı Saksonya Başbakanlığı’nın web sitesinde yayınladığı habere https://www.stk.niedersachsen.de/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Avrupa Kariyer ve İş Gücü Programı web sitesine gitmek için tıklayınız..


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 09/10/2023 - 10:53