“THE REPUBLIC, ARCHITECTURE & THE CITY: THE LEGACY OF 100 YEARS” Uluslararası Sempozyumu

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Mimarlık Fakültesi tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı kapsamında 12-13 Ekim 2023 tarihlerinde Bakırköy yerleşkesi Ataköy binasında düzenlenen “The Republic, Architecture & The City: The Legacy of 100 Years” başlıklı uluslararası sempozyumda, Cumhuriyet döneminde Türkiye’nin mekansal tasarım tarihi değerlendirildi. EAAE (European Association for Architectural Education) Başkanı Prof. Dr. Oya Atalay Franck, Boston Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sibel Bozdoğan ve Cornell Üniversitesi’nden Prof. Dr. Esra Akcan’ın çağrılı bildirileri ile renklenen sempozyum, akademisyenler ve öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi. 

Başkanlığını Mimarlık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu’nun üstlendiği, Mimarlık Bölümü ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü akademisyenlerimizin organize ettiği sempozyumda; çağrılı konuşmacıların konferansları, bildiri sunumları, paneller, sergiler ve çalıştaylar aracılığıyla Cumhuriyet'in100 yıllık tarihi boyunca yaşanan farklı siyasi ve ekonomik süreçlerde tasarım fikirlerinin evrimi, Türkiye'de mimarlık, tasarım ve planlama alanlarının dününü, bugününü ve geleceğini daha iyi anlamak amacıyla ele alındı.

Bu kapsamda, önce 29-30 Eylül tarihlerinde SALT Galata’nın arşivlerinde araştırmalara dayanan çalıştaylar, modern mimarlığın belgelenmesi ve korunması hedefleyen docomomo_Türkiye ekibi ile birlikte 11 Ekim 2023 tarihinde İstanbul Kültür Üniversitesi’nde panel ve sergiden oluşan etkinlikler yapıldı. 

12 Ekim günü düzenlenen panelde ise Prof. Dr. Ayhan Usta’nın moderatörlüğünde ünlü mimarlar Melike Altınışık, Emre Arolat, Murat Tabanlıoğlu ve Han Tümertekin 21. yüzyılda Türkiye’deki mimarlık ortamıyla ilgili değerlendirmeler yaptı.
 


Son Güncelleme Tarihi: Cu, 27/10/2023 - 11:38