Kültürlüler Zirveye Oynuyor

İstanbul Kültür Üniversitesi IEEE Kulübü öğrencilerinden oluşan “Kırmızı Kanatlar” ekibi, TEKNOFEST yarışmasının ÖTR (Ön Tasarım Raporu) sonuçlarına göre “Savaşan İHA” kategorisinde 83 ekip arasından 5. sıraya yerleşti.

Pandemi koşullarında birbirlerinden kilometrelerce uzaklıktaki ekip üyeleri, İKÜ-IEEE çatısı altında bir araya gelerek yarışmaya katıldılar. 2020 yılının Kasım ayında çıktıkları bu yolda zorlu süreçlerden geçen ekibimiz, yarışmanın ilk etabı diyebileceğimiz ÖTR’yi hazırlayarak teslim ettiler. Yaklaşık 1 ayın sonunda açıklanan sonuçlara göre, Kırmızı Kanatlar ekibi 5. oldu.

TEKNOFEST

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü akademisyenlerimizden Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul Saatçi danışmanlığında, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerimizden Ezgi Topcu liderliğindeki Kırmızı Kanatlar ekibi, çalışma disiplini ve motivasyonla bu başarıyı elde etti. Bir takım liderinden beklenilen görev ve sorumlulukları yerine getiren Topcu, bir yandan da Matematik-Bilgisayar Bölümü öğrencilerimizden Alperen Gökduman ile görüntü işleme üzerine çalışıyor. Ekibin donanım ve tasarım kısmında Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerimizden Okan Kartbaş ve Göksu Yıldırım, haberleşme konularında ise Emin Kaan Güreşçi yer alıyor. Yazılım ve programlama kısmı ise Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencilerimizden ve Teknofest kaptanı Bahri Berkant İçöz’e emanet. Ekip, her hafta düzenledikleri online toplantılar ile bir araya gelerek belirledikleri zaman çizelgesine uygun olarak adım adım ilerliyorlar.

TEKNOFESTEkibimiz, ÖTR’den bir sonraki aşama olan KTR (Kritik Tasarım Raporu) için çalışmalara başladı. 23 Haziran 2021 tarihinde teslim edilecek KTR için İHA’nın tasarımı üzerine mesai harcayan ekibimiz,  aynı zamanda çeşitli parçaları 3 boyutlu yazıcı ile üretmeye başladılar. Ekibin yazılım kolu ise görüntü işleme algoritmaları üzerinde düzenlemeler yaparak, kullanacakları donanımı daha verimli kullanmayı amaçlıyor.  

TEKNOFESTKırmızı Kanatlar ekibi, KTR’nin ardından üniversitemizde kurulacak olan Ar-Ge atölyesinde bir araya gelerek çalışmalarına devam edecekler. Böylelikle kilometrelerce öteden başlayan bu yolculuk, ekip üyelerinin bir araya gelerek çalışmasıyla taçlanacak.
 


Son Güncelleme Tarihi: Cu, 04/06/2021 - 13:02