İKÜ Uzaktan Eğitim Uygulaması CATs ile Fark Yaratıyor

İstanbul Kültür Üniversitesi teknolojinin bütün olanaklarından yararlanarak uzaktan eğitim altyapısını oluşturmuş ve bu yönde önde gelen eğitim kurumlarından biri olma başarısını göstermiştir. 2011 yılından bu yana CATs sistemi ile eğitim etkinliklerine zaman ve mekândan bağımsız erişim olanağı sunan İstanbul Kültür Üniversitesi, Yeni Koronavirüs (COVID-19) hastalığına karşı alınan tedbirler kapsamında geçilen Uzaktan Eğitim Uygulaması ile tüm yeteneklerini öğrenci ve akademisyenlerin hizmetine sunuyor. 

23 Mart 2020 Pazartesi günü itibarı ile bin 945 derste 11 bin 235 öğrenciyi ağırlayacak sistemin test eğitimi, Mütevelli Heyet Başkanımız Sayın Dr. Bahar Akıngüç Günver, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Güzel, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nihal Sarıer, akademik ve idari personelimizin katılımı ile bugün (20 Mart Cuma) gerçekleştirildi. 2.5 saat süren eğitim ile akademisyenlerimizin sistem yetenekleri ile ilgili bilgileri tazelendi.

İKÜ Uzaktan Eğitim Uygulaması CATs ile Fark YaratıyorEğitimin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nihal Sarıer sistemin yeteneklerinden kısaca bahsederek akademik/idari tüm personelimizin özverili çalışması ile kısa sürede uzaktan eğitime hazır hale gelmemizin öneminden bahsetti.

 

 

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Güzel ise üniversite olarak yıllardır sürdürdüğümüz İKÜ Uzaktan Eğitim Uygulaması CATs ile Fark Yaratıyoraltyapı çalışmalarının kriz dönemine bu kadar hazır girmemizde ne kadar önemli olduğuna değinerek “Dünya ve Türkiye'nin geçtiği bu olağanüstü dönemde anında reaksiyon gösterebileceğimize inanıyorum. Altyapı çalışmalarına büyük kaynak ayıran Mütevelli Heyetimize, açık kaynak kodlu bir sistem olan CATs’i geliştirerek bugüne hazır hale getiren Genel Sekreterimiz Ender Rıza Ekici ile Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri Daire Başkanlığı'na teşekkür ediyorum." dedi.

İKÜ Uzaktan Eğitim Uygulaması CATs ile Fark YaratıyorMütevelli Heyet Başkanımız Dr. Bahar Akıngüç Günver de dünya ve ülkemizin eşiğinde olduğu kriz ile ilgili yapılan çalışmalardan bahsederek “İstanbul Kültür Üniversitesi'nin bundan 10 yıl önce hazırladığı CATs sistemi ile uzaktan öğretimde en başarılı üniversitelerden biri olmaya davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

İstanbul Kültür Üniversitesi uzaktan eğitim uygulamasında 50 sanal sınıfta yer ve mekândan bağımsız olarak 5 bin öğrenciye bağlantı imkânı sunacak Adobe Content plaformu kullanılacak. Adobe Content ile sesli ve görüntülü iletişimin yanı sıra; Flash animasyonlarını (swf), yazılım simülasyonlarını (Adobe Captivate, vb.), görsel öğeleri, video dosyalarını (.flv, .mp4), PDF dokümanlarını ve masaüstünüzü paylaşabilirsiniz. Yazılı olarak mesajlaşabilen platformda, beyaz tahta uygulamasıyla çizimli anlatımlar da yapılabiliyor.

Uzaktan eğitimin kalitesi ve kapsamını geliştirmeye odaklanan CATs sistemi ile akademisyenlerimiz; senkron ve asenkron olarak verecekleri derslerin içeriklerini çeşitli video, podcast ve sunumlarla zenginleştirebilecek. Öğrencilere yönelik uygulayacakları form, anket, quiz ve ödevlerle de öğrencilerin etkileşimini arttırabilecekler.

İstanbul Kültür Üniversitesi’nde önlisans, lisans ve lisansüstü (laboratuvar, atölye, uygulama dersleri/ saatleri hariç olmak üzere) dersler 23 Mart 2020 Pazartesi gününden itibaren uzaktan öğretimle CATs (http://cats.iku.edu.tr/) üzerinden yapılmaya başlanacaktır. CATs’te yapılacak dersler ile ilgili bilgilendirme, dersin öğretim üyeleri tarafından derse kayıtlı öğrencilerin ORION sistemine kayıtlı e-posta adreslerine CATs üzerinden yapılacaktır.

İKÜ Uzaktan Eğitim Uygulaması CATs ile Fark Yaratıyor


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 23/03/2020 - 14:32