“İKÜ Kariyer Onursal Ödülleri” Sahiplerini Buldu

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Kariyer Kulübü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “İKÜ Kariyer Onursal Ödülleri” sahiplerini buldu. Ünlü isimlerin 50 farklı kategoride ödül aldığı gecenin geliri Yüzümle Mutluyum Derneği’ne bağışlandı.

İKÜ Ataköy yerleşkesinde bulunan Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi’nde 22 Nisan Pazartesi günü gerçekleştirilen törenin sunuculuğunu Ceyhun Yılmaz yaptı. İKÜ Kariyer Kulübü tarafından organize edilen ve geliri yüz anomalisi olan bireyler ve ailelerine destek veren Yüzümle Mutluyum Derneği’ne bağışlanan ödül töreni, Kariyer Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Rauf Caner’in konuşmasıyla başladı. Kulüp olarak Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılapları doğrultusunda sosyal, sanatsal ve kültürel alanlarda birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini söyleyen Caner, “Farkındalık yaratan temasıyla, Türkiye'nin ilk ve tek ödül gecesini düzenliyor olmanın gururunu yaşıyoruz. Kariyer Kulübü’ndeki tüm ekip arkadaşlarıma, bize destek olan tüm birimlerimize ve bu geceyi anlamlandıran Yüzümle Mutluyum Derneği’ne teşekkür ediyorum” dedi.

“EN BÜYÜK SORUNUMUZ İRİTE EDİCİ BAKIŞLAR”

Yüzümle Mutluyum Derneği’nin kurulma hikâyesini ve yüz bölgesinde anomalisi (Treacher Collins Sendromu) ile dünyaya gelen kızı Elif’in hikayesini konuklarla paylaşan derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Emre Erdal, “Bir ailenin verebileceği en zor kararlardan birini verdik. Gebelik sürecinde, Elif henüz 4 aylıkken, kulaklarının olmadığı, dudak ve damak yarık olduğu tespit edildi. Mucizeler hayatı değiştirir, Elif birçoğumuzun hayatını değiştirdi. Henüz 11 aylık bir dernek olmamıza rağmen uluslararası çalışmalarda öncü olduk. Tamamen gönüllülükle çalışıyoruz. Ancak toplumun algı ve tutumlarında ciddi yanlışlar var. Bizim yaşadığımız en büyük sorun irite edici bakışlar. Birçok kişi şu an evinden çıkamıyor. 720 bin kişiden bahsediyoruz, ama bizim eriştiğimiz kişi sayısı gerçekten çok kısıtlı. Bir baba ‘arkadaşları alay ediyor’ diye oğlunu parka bile çıkaramaz olduğundan bahsediyor. Dernek olarak, insanların bir kişiyi değerlendirilirken içsel bir bakış açısıyla değerlendirilmesini hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. Yüzümle Mutluyum Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Pınar Emir ve Zeynep Çakır ise toplumda var olma mücadelelerini paylaştı.

“İKÜ Kariyer Onursal Ödülleri” Sahiplerini Buldu‘KARİYER ONUR ÖDÜLÜ’ GRUP GÜNDOĞARKEN’İN

Açılış konuşmalarının ardından ödüller sahiplerini buldu. Gecede, 'Kariyer Onur Ödülü'nü Grup Gündoğarken aldı. Burhan Şeşen ve Gökhan Şeşen'e ödülleri İKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihal Sarıer tarafından takdim edildi.

'YAŞAM BOYU ONUR ÖDÜLÜ' MÜJDAT GEZEN'İNİKÜ Kariyer Onursal Ödülleri

Törende, ‘Yaşam Boyu Onur’ ödülünü usta tiyatro oyuncusu Müjdat Gezen aldı. Gezen ödülünü, İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Fizik Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mehmet Özer'den aldı.

İKÜ Kariyer Onursal Ödülleri‘YILIN EN BEĞENİLEN KİTABI' VE 'YILIN EN BEĞENİLEN YAZARI' ÖDÜLLERİ YILMAZ ÖZDİL'İN OLDU

Gazeteci/Yazar Yılmaz Özdil, Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatından kesitlere yer verdiği "Mustafa Kemal" isimli kitabıyla 'Yılın En Beğenilen Yazarı' ve 'Yılın En Beğenilen Kitabı' ödüllerinin sahibi oldu. Özdil yaptığı açıklamada, "Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür gençlere yürekten teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

‘Yılın En Beğenilen Kadın Dizi Oyuncusu’ ödülünü Eda Ece, ‘Yılın En Beğenilen Erkek Sanatçısı’ ödülünü Gökhan Türkmen, ‘Yılın En İyi Çıkış Yapan Kadın Oyuncusu’ ödülünü Sevda Erginci, ‘Yılın En Beğenilen Dizisi’ ödülünü ise Yasak Elma aldı.

“FARKLILIKLARIN İÇİNDEKİ GÜZELLİKLERİ KEŞFETMELİYİZ”“İKÜ Kariyer Onursal Ödülleri” Sahiplerini Buldu

Törende ‘Kariyer Müzik Ödülü’ne layık görülen Şevval Sam, “Farklılıkların hayatımızı nasıl zenginleştirdiğini fark etmeliyiz. Yüzümle Mutluyum Derneği sistemin empoze ettiği güzellik kavramını, bu ezberi kıracak bir misyon taşıyor. Bu anlamda derneği çok kıymetli buluyorum. Ezberleri bozmalı, farklılıkların içinde barındırdığı güzellikleri keşfetmeliyiz” diye konuştu.

YILIN EN BEĞENİLEN ÇİFTİ MELİS-URAZ KAYGILAROĞLU OLDU

Gecede, ‘Yılın En Beğenilen Çifti’ Uraz-Melis Kaygılaroğlu seçildi. Eşinin tiyatro oyunu sebebiyle gelemediğini belirten Kaygılaroğlu, ödülü almak için sahneye kayınpederi ile çıkınca salondaki kalabalık tarafından uzun süre alkışlandı. ‘Yılın En Beğenilen Tiyatro Topluluğu’ ödülünü alan Çok Güzel Hareketler Bunlar 2’nin oyuncuları ise törene tam kadro katılarak ödülün kendileri için ilk olması sebebiyle ayrı bir önemi olduğunu belirtti.

kariyer onursal ödülleri 2019

Törende ödül alanlar ise şöyle;

• Yılın En İyi Çıkış Yapan Erkek Dizi Oyuncusu - Berkay Hardal
  • Yılın En Beğenilen Kadın Sinema Oyuncusu - Burcu Biricik
  • Yılın En Beğenilen Stand-Up Sanatçısı - Kaan Sekban
  • Yılın En İyi Çıkış Yapan Single’ı - Yaktım Gemileri-Uğur Etiler