Cumhuriyet Söyleşilerinin İlk Konuğu Prof. Dr. Üstün Dökmen Oldu

Cumhuriyet gazetesinin 100’üncü yılı kapsamında düzenlenen "Cumhuriyet Söyleşileri" dizisi, İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) ve Kültür Koleji Vakfı iş birliğinde başladı. 4 Ocak Perşembe günü saat 14.00'te Bakırköy yerleşkesi Ataköy binasındaki Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlik dizisinin ilk konuğu Psikolog & Yazar Prof. Dr. Üstün Dökmen oldu. 

Etkinliğin açılış konuşmalarını Rektörümüz Prof. Dr. Fadime Üney Yüksektepe ile Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mine Esen yaptılar.

“Cumhuriyet gazetesi olarak 100. yılımız. Bilgiyi toplumun her kesimine ulaştırmak sorumluluğumuzu daha güçlü hissediyoruz.” vurgusu yapan Mine Esen şu ifadeleri kullandı: “Bu kapsamda paydaşlarımız arasında üniversiteler önemli bir yere sahip. Cumhuriyet’in 100. yılı projemiz olan 'Cumhuriyet Söyleşileri' dizimize de üniversitede başladık. Yıl boyunca Cumhuriyet gazetesinin alanlarında çok değerli köşe yazarlarını başta gençler olmak üzere toplumun tüm kesimleriyle buluşturacağız. Çeşitli sergilerle de sanatseverlere ulaşacağız.”

Rektörümüz Prof. Dr. Fadime Üney Yüksektepe ise, "Cumhuriyet gazetesinin 100’üncü yılı etkinlikler dizisine ev sahipliği yapmaktan üniversite ve Kültür Koleji Vakfı olarak onur duyuyoruz. Kurucu Vakfımız Kültür Koleji Vakfı ve Üniversitemiz için Cumhuriyet gazetesinin anlamı çok büyük. Onursal Başkanımız İnş. Yük. Müh. Sayın Fahamettin Akıngüç de Cumhuriyet gazetesi okurudur. Cumhuriyet gazetesinin 100’üncü yılına özel, bilimsel ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapmak bizim için hem duygusal hem de kurumsal olarak çok anlamlı. Etkinlikler dizisi üniversite çatısı altında olacak. Ancak amacımız toplumun her kesimine nitelikli bilgiyi ulaştırmak. Kapımız tüm bilim, kültür, sanat dostlarına açık.” diye konuştu.

"Cumhuriyet’in Armağanı" 

Açılış konuşmalarının ardından “Simyadan Kimyaya Astronomiden Astrolojiye, Yaşama Tutunmak” başlıklı konferansta öğrencilerimiz ile buluşan Prof. Dr. Üstün Dökmen; Cumhuriyet kazanımları ve kız çocukları için eğitimin önemine ilişkin mesajlar verirken, akılcı düşünce ve bilimsel yaklaşımın Cumhuriyet'in armağanı olduğunun altını çizdi. Batıl düşüncenin birey ve toplum düzenindeki etkilerini anlatan Prof. Dr. Dökmen, yaşama tutunmak için bilim, akıl ve duygu dengesine de dikkat çekti. Dökmen, “Yaşam kalitesi, hayatın akışında bireysel iyi oluş halinizi korumaktır. Bu bir lüks değildir. En zor zamanlarda bile bizi yaşama bağlayan rutinlerimizi koruyabilmeliyiz.” dedi.

Etkinlik sonunda, Mütevelli Heyet Başkanımız Dr. Bahar Akıngüç Günver ile Rektörümüz Prof. Dr. Fadime Üney Yüksektepe tarafından Prof. Dr. Üstün Dökmen'e anı tabağı ve çiçek takdim edildi.
 


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 05/02/2024 - 10:52