BİLSAP 2021 Ödülleri Sahiplerini Buldu

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) tarafından çalışmalarıyla bilime, eğitime, topluma ve sanata katkı sunan akademisyenlere verilen Bilimsel ve Sanatsal Faaliyetleri Destekleme Programı (BİLSAP) Ödülleri, gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. 

İstanbul Kültür Üniversitesi, gerek Türkiye’de gerekse uluslararası alanda çeşitli projelere imza atan akademisyenler için ödül töreni düzenledi. 15 Aralık 2021 Çarşamba günü Ataköy yerleşkemizde bulunan Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi'nin ev sahipliği yaptığı programda, 2021 yılında 6 farklı bölümde çalışma yapan 118 akademisyenimize ödülleri; Mütevelli Heyet Başkanımız Dr. Bahar Akıngüç Günver, Rektörümüz ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sinan Alçın tarafından takdim edildi. Ödül verilen alanlar ise "Uygulamalı Bilimler", "Temel Bilimler", "Sosyal Bilimler", "Sağlık Bilimleri", "Din, Kültür ve Eğitim", ile "Mimarlık ve Sanat" oldu. 

"DESTEK İÇİN HER YIL GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"

Bu programla araştırmacı akademisyenleri destekleyip teşvik etmek istediklerini belirten Rektörümüz, "Akademisyenlerimizi desteklemek kurum kültürümüzün bir parçası olduğu kadar sorumluluğumuz. Tabii maddi desteğin yanında, çalışmalarıyla yayın yapmaları, bir sonuca ulaşmaları, bir buluş elde etmiş olmaları hatta belki de bunun patentini almış olmaları çok değerli. Belirlediğimiz kriterlere göre ödül törenini düzenli şekilde gerçekleştiriyoruz." açıklamasını yaptı. 

BİLSAP 2021 Ödülleri Sahiplerini Buldu"SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK İÇİN ÖNEMLİ"

Akademisyenlerin yayınlar, atıflar, ulusal ve uluslararası projelerini yaptıkları çalışmalarla 10 yıldır desteklendiğini belirten Mütevelli Heyet Başkanımız Dr. Bahar Akıngüç Günver ise "Akademik kadromuzla gurur duyuyoruz. Çünkü akademisyenlerimiz, pandemi şartlarına rağmen çok güzel projeler ürettiler. Üniversitelerin sürdürülebilirliği açısından akademisyen çalışmaları çok önemlidir. Biz de bunu devam ettirmek için elimizden geleni yapıyoruz.” dedi. 

"PROJELERE DÜZENLİ BAŞVURU YAPIYORUZ"

BİLSAP 2021 Ödülleri Sahiplerini BulduUluslararası projelerde Avrupa Birliği ve Dünya Bankası projelerinin ilk sıralarda yer aldığını vurgulayan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sinan Alçın ise, "Ulusal projelerde de ilk sıraya yazabileceğimiz TÜBİTAK projeleri var. Onun dışında kalkınma ajansı projelerine başvuru yapıyoruz. Öte yandan üniversitemizin kendi kaynaklarıyla da gerçekleştirdiği projeler var. Lisans ve lisansüstü öğrencilere dönük tez desteklerimiz var. Bunlar da yine proje kapsamında değerlendirilebilecek faaliyetler arasında yer alıyor.” şeklinde konuştu. 

 

"GÖRÜNÜR OLMASI ÖNEMLİ"

Bilimsel ve sanatsal çalışmaların üretiminin zor koşullarda gerçekleştiğine de değinen Prof. Dr. Sinan Alçın son olarak şunları söyledi:

"Bunların görünür olması açısından bu tip teşvikler çok kıymetli. Burada, maddi boyuttan ziyade öğretim üyeleri yardımcıları yine idari kadroda yer alan ve bilimsel sanatsal faaliyette bulunan arkadaşlarımız için yaptıkları bu faaliyetin görünür olması açıkçası her şeyden çok daha kıymetli."

BİLSAP 2021 Ödülleri Sahiplerini Buldu

 


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 02/10/2023 - 11:07