"1. Dış Ticaret Zirvesi" 

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü ile Dış Ticarete Yön Verenler Derneği (DIŞYÖNDER) iş birliğinde, 18-19 Ekim 2023 tarihlerinde "1. Dış Ticaret Zirvesi" düzenlendi.

Ticaret Bakan Yardımcısı Sayın Sezai Uçarmak ve Mütevelli Heyet Başkanımız Sayın Dr. Bahar Akıngüç Günver'in katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmlarını; Rektörümüz Prof. Dr. Fadime Üney Yüksektepe, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Emine Müge Çetiner, Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Nebile Korucu Gümüşoğlu, DIŞYÖNDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nurdan İzgördü, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Ahmet Güleç ve zirvenin ana sponsoru DHL'in Orta Doğu Başkan Yardımcısı Burak Ertuna yaptı. 

"Uluslararası Ticarette 100. Yılın Mirası ve Sürdürülebilir Gelecek Vizyonu" temalı "1. Dış Ticaret Zirvesi"nin ilk gününe, 18 Ekim Çarşamba günü Ataköy yerleşkemizdeki Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi ev sahipliği yaptı. Dr. Hakan Çınar'ın moderatörlük görevini üstlendiği "Küresel Ticaret ve Dünya" başlıklı ilk oturumda; Two Zero Sermaye Fonu ve Arya Investment Yatırım Komitesi Üyesi Özge Bulut Maraşlı, İhracat Genel Müdür Yardımcısı İlker Özdem ve Eximbank Genel Müdür Yardımcısı Taner Yavuz konuşmalarını gerçekleştirdi. 

Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü akademisyenlerimizden Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Ketenci'nin moderatörlüğündeki "Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi" oturumunda ise; DHL Türkiye'den Cahit Tosyalı, THY Hava Kargo Taşımacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özen ve CİLT Başkanı Berna Akyıldız konuşmalarını yaptılar. 

"Dış Ticarette Yüksek Topuklar" başlıklı üçüncü oturumun moderatörlüğünü Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Nebile Korucu Gümüşoğlu üstlendi. Oturumda; Hatemoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Füsun Saykı, SEDEFED Başkanı Emine Erdem, Tim Yönetim Kurulu Üyesi Melisa Tokgöz Mutlu ve Dress Best Uniform Kurucusu & KAGİDER Üyesi Tülin Yazıcı konuşmalarını gerçekleştirdi.

Dünya Gazetesi CEO'su Burcu Kösem'in moderatörlüğünde "İhracata Yön Verenler" başlığı ile gerçekleştirilen son oturuma; Sefamerve Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Metin Okur, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Zandar ile Arnica Yönetim Kurulu Başkanı Sennur Biçer konuşmaları ile katkı verdiler. 

Zirve, 19 Ekim Perşembe günü Basın Ekspres Yerleşkesi Konferans Salonu'nda yapılan bildiri sunumlarının ardından sona erdi.

"Küresel Ticaret"in tüm boyutlarını ele alan zirvemize konuşmaları ve bildiri sunumlarıyla katkı veren tüm konuklarımıza, etkinliğimizi en kusursuz şekilde takdim eden Erdem İlbeyi ve Gümrük TV'ye teşekkür ederiz.

Zirve Düzenleme Kurulumuza ve kıymetli öğrencilerimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerimizi sunarız. Gerçekleştirilen bildiri sunumları yakında kitaplaştırılarak paylaşılacaktır.

"1. Dış Ticaret Zirvesi" 


Son Güncelleme Tarihi: Per, 26/10/2023 - 15:32