Maske Kullanımı Hakkında Duyuru

Mart 4, 2:58 ös

Kültür Ailesinin Değerli Üyeleri,

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından pandemi (salgın) ilan edilen ve ülkemizde de etkisi ağır şekilde hissedilen salgın Koronavirüs (COVID-19) hastalığına karşı yürütülen çalışmalar ve verilen mücadeleler, Sağlık Bakanlığınca belirtildiği üzere aşılamanın yaygınlaşması, toplumun her noktasında pandemi tedbirlerinin bireysel düzeyde uygulanmasının önemli hale gelmesi sonucunda, salgının etkisinin azalmasını ve toplumsal hayatı eskisine oranla daha az etkilemesini sağlamıştır. Bu nedenlerle Sağlık Bakanlığı tarafından maske kullanımı, HES kodu, PCR testi istenmesine ilişkin mevcut tedbir ve kuralların yeniden düzenlenmesi istenilmiş ve İçişleri Bakanlığı tarafından bu hususlar genelge ile yeniden düzenlenmiştir.

Yeni düzenlemeye göre; açık alanlar ile sosyal mesafenin uygulanabildiği ve uygun havalandırma koşullarının bulunduğu kapalı yerlerde maske kullanma zorunluluğu uygulanmayacaktır.

Öte yandan İçişleri Bakanlığı genelgesi gereğince yeni bir karar alınıncaya kadar; okul, hastane, sinema, tiyatro gibi kişiler arasında gerekli sosyal mesafenin sağlanamadığı kapalı yerler ile otobüs, minibüs, servis, tren, metro, vapur, uçak gibi her türlü toplu ulaşım araçlarında (şehirlerarası dahil) maske kullanım zorunluluğu uygulanmasına devam edilecektir.

Bu sebeple okulumuzun kapalı alanlarında maske kullanım zorunluluğunun devam ettiğine, konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilerek uygulamanın yukarıda belirtilen çerçevede eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesinin sağlanmasına, tedbirlere uymayanlar hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’inci maddesi gereğince idari para cezası verilmesine, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına ilişkin kararlar halen yürürlüktedir.

Kaynak: https://www.icisleri.gov.tr/81-il-valiligine-pcr-testi-ve-hes-koduna-iliskin-genelge-gonderildi
Konuyu bilginize sunar, sağlıklı günler dileriz.
Saygılarımızla,
KOV-KOM